bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,887.92 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.51 0.96%
bnb
BNB (BNB) $ 577.31 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 171.99 2.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520897 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483834 0.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152895 0.62%

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Faiz Açıklaması

cumhurbaskani erdogandan faiz aciklamasi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da doğal gaz altyapı projesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde, faiz ve enflasyon hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Faiz ile mücadele çalışmalarına değinen Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Faiz ile mücadelemi biliyorsunuz. Faizi indirdik, daha da indireceğiz. Enflasyon da inecek, daha da düşecek. Milletimden bu yolda bizimle beraber yürümelerini istiyorum.”

recep tayyip erdogandan metaverse talimati

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Faiz ve Enflasyon Açıklaması

Son dönemde yaşanan fiyat artışlarına değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanılan sıkıntıların farkında olduklarını belirterek hepsini yakından takip ettiklerini açıkladı. Bu sorunları aradıklarını, çözüm bulduklarını ve hayata geçirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdaki yaşanan son dönemdeki düzeltmeyi ise örnek olarak gösterdi. Erdoğan açıklamasında şu detaylara yer verdi:

“Önce piyasanın kendi dinamikleri içerisinde bu dalgalanmanın durulmasını bekledik. Baktık bu iş milletimizi ciddi zararlar verecek bir yere doğru gidiyor, hemen tedbirlerimizi aldık, mekanizmalarımızı kurduk ve kuru tekrar istikrara kavuşturduk.”

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) Ocak 2022 faiz oranını yüzde 14’te bırakarak sabit tuttuğunu hatırlatalım. Daha öncesinde, Aralık 2021 faiz kararında 100 baz puan indirim yapılmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala