bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,237.21 2.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,068.20 2.20%
bnb
BNB (BNB) $ 560.58 2.78%
solana
Solana (SOL) $ 144.13 3.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513544 4.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482772 7.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156979 5.73%

Mansur Yavaş’tan Metaverse Paylaşımı

mansur yavastan metaverse paylasimi 1

Küresel olarak metaverse‘e olan ilgi hızla artarken ülkemizde de bu alanda adımlar hızla atılıyor. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter üzerinden metaverse odaklı bir paylaşımda bulundu. Mansur Yavaş paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Ankara’mız; Los Angeles, Bari ve Helsinki’den sonra Metaverse’un açık ve birlikte kullanılır olması için standartlar geliştiren Open Ar Cloud Association’un 4. test şehri oldu.”

Mansur Yavaş Metaverse Entegrasyonuna Değindi

Son dönemde Türkiye’de birçok metaverse projesi piyasaya sürülüyor. Bu projelerden birisi de Ankara Büyük Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından paylaşıldı. Open Ar Cloud Association projesi kapsamında yer alan 4. test şehri olan Ankara, dijital bir ikizi yaratılarak metaverse‘e aktarılıyor.

Misyonunu, herkesin yararına fiziksel ve dijital dünyaları birbirine bağlamak için açık ve birlikte çalışabilir uzamsal bilgi işlem teknolojisi, veri ve standartların geliştirilmek olarak tanımlayan Open AR Cloud, test sürecinin bir kısmını da Ankara’da gerçekleştiriyor.

Son olarak projenin dünya üzerindeki belli başlı konumların 3d haritalamasını yaparak metaverse‘üne yerleştirmek için çalıştığını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala