bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,807.17 1.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,245.69 0.02%
bnb
BNB (BNB) $ 578.58 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 182.84 3.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.595771 1.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415174 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13409 3.94%

Yanlış adresin bedeli 68 milyon dolar değerinde Bitcoin oldu

btc bitcoin kurban

Bir kripto kullanıcısı, talihsiz bir transfer sonucu elinde bulunan 68 milyon dolarlık Bitcoin’i (BTC) kaybetti. Kullanıcı, adres zehirlenmesi adı verilen bir istismarın kurbanı oldu.

Blockchain güvenlik kuruluşu CertiK’e göre, bir kripto kullanıcısı, adres benzerliğine yol açan istismarın kurbanı olarak 68 milyon dolar değerindeki Wrapped Bitcoin (WBTC) varlığını kaybetti.

Adres zehirlenmesi istismarı, gerçek cüzdan adresinin ilk ve son altı hanelerini taklit ederek kurbanı yanlış cüzdan adresine para göndermeye teşvik etmek olarak biliniyor.

BTC

Peki bu nasıl gerçekleşti?


Cüzdan adreslerine dikkat! Her an dolandırılabilirsiniz!

Bir kripto kullanıcısı, ilginç bir şekilde 68 milyon dolarlık Bitcoin’ini (BTC) başka bir adrese gönderdi. Kullanıcı, titizlikle hazırlanmış bir kandırmacanın kurbanı oldu.

Kullanıcı, istemeden 1.155 Wrapped Bitcoin’i (WBTC) istismarcının cüzdanına gönderdi. Scam Sniffer ve CertiK, kullanıcının adres zehirlenmesi verilen istismara uğradığını doğruladı.

istismar btc bitcoin

Kurban, daha önce bir cüzdan adresine 0,05 ETH göndermişti. İstismarcı, 0,05 ETH’yi alan cüzdan adresini taklit etti ve kurbana boş bir transfer gerçekleştirdi. İşlemler geçmişinde, 0,05 ETH alan cüzdan ile 0,05 ETH alan cüzdanı taklit eden istismarcının cüzdanı üst üste yerleşti.

Böylelikle kurban, 0,05 ETH gönderdiği adrese bu sefer 68 milyon dolarlık WBTC göndermek istediğinde, yanlışlıkla taklitçinin adresini seçti ve bu adrese yolladı.

Kurbanın dikkatsiz bir şekilde 68 milyon dolarından olması kripto sektöründe ses getirdi. Uzmanlar, bu tarz istismarların günden güne yaygınlaştığını ve transfer işlemlerinde dikkatli hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

İşlem geçmişinden cüzdan adresi alıp varlık transfer ederken, tüm cüzdan adresinin kontrol edilmesi büyük önem taşıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala