bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,060.97 0.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.35 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 576.90 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 173.80 3.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521399 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479507 0.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152819 0.17%

Bitcoin’de geri dönüş devam edecek mi? Uzun vadeli görünüm ne?

Kripto bağlantılı hisse senetleri Bitcoin'i takip ediyor

Son haftalar Bitcoin (BTC) için oldukça inişli çıkışlı geçti. BTC fiyatı, hafta içinde 60.000 dolar seviyesinin altına düştü ve birçok yatırımcıyı endişelendiren bir tablo ortaya çıktı. Lider kripto para, önemli düzeltmelerin ardından toparlandı ve şu anda 63.167 dolardan işlem görüyor.

Son 24 saatte yüzde 6 yükselen Bitcoin, kripto para piyasasında potansiyel bir dönüşe işaret ediyor. Bu durum, yatırımcılar ve analistler arasında iyimser beklentileri yeniden canlandırdı.

Satın alma fırsatı geldi mi?

Bitcoin fiyatı son günlerde oldukça hareketli olsa da, birçok trader bunun bir fırsat olduğuna inanıyor. Fundstrat kurucu ortağı Tom Lee, bu durumu bir alım fırsatı olarak görüyor. Lee, Nisan ayındaki düşüşün bir “kandırmaca” olduğunu ve hem Bitcoin hem de hisse senetleri için bir alım fırsatı sunduğu görüşünde.

Lee ayrıca, düşüşün sağlıklı bir düzeltme olduğunu ve muhtemelen kâr alımından kaynaklandığını belirtiyor.

El_crypto_prof isimli analist ise tarihsel bir piyasa trendiyle paralellik kurarak, Bitcoin’in gelecekteki görünümüne ışık tutuyor. Analiste göre, BTC 2023’ün başından bu yana önemli bir rol oynayan bir trend çizgisine dokundu ve bu çizgi fiyatın daha yükseleceğini gösteriyor.

Aynı görüşe sahip olan kripto analisti TechDev, uzun vadede trendin BTC fiyatını 90 ila 100 bin dolara taşıyabileceğini belirtti.

TechDev bitcoin

Bitcoin’de on-chain veriler neyi gösteriyor?

Santiment’in paylaştığı BTC Tüketilen Yaş ve gerçekleşen kâr/zarar metrikleri, dip seviyenin henüz gelmediğini işaret ediyor.

BTC glassnode on chain

On-chain veriler dip seviyenin henüz gelmediğine işaret etse de Nisan ayında gerçekleşen satış baskısının büyüklüğü de gözden kaçmıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala