bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,220.94 0.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,277.52 0.72%
bnb
BNB (BNB) $ 601.18 0.54%
solana
Solana (SOL) $ 138.28 2.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512068 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460722 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147091 0.86%

Microsoft’tan, yapay zeka için önemli hamle

microsofttan yapay zeka icin onemli hamle

Microsoft, yeni yapay zeka hizmetlerine olan artan talebi karşılamak için ciddi bir yatırım stratejisi açıkladı. Bu agresif hamle, maliyetlerin artmasına yol açarken, şirketin kar marjlarının artmaya devam edeceğini öngörüyor.

Microsoft, Yapay Zeka Alanında Büyümeyi Planlıyor

Microsoft, Wall Street’in dördüncü çeyrek finansal gelir ve kar beklentilerini aştıktan sonra, yeni yapay zeka hizmetlerine olan talebi karşılamak amacıyla ciddi bir yatırım stratejisi açıkladı.

Yeni veri merkezlerini yapay zekayı desteklemek amacıyla inşa etmeye başlayan Microsoft’un maliyetleri hızla artıyor. Finans Direktörü Amy Hood, şirketin sermaye harcamalarının 2024 mali yılı süresince her çeyrek artacağını belirtti. Bu duyuru sonrasında şirketin hisseleri son işlem saatlerinde yaklaşık yüzde 4 düşüş yaşadı.

Microsoft, popüler dil modeli ChatGPT‘nin geliştiricis OpenAI’ye yaptığı yatırımlarla yapay zeka sektöründe erken bir lider konumda ve Wall Street bu konuda ne gibi avantajlar elde edeceğini merakla izliyor. Microsoft, kendi ürünlerine yapay zeka entegre ediyor; bunlardan biri de “Copilot” asistanı ile Microsoft 365 hizmetindeki günlük e-postaları hızlı bir güncellemeyle özetleme yeteneği. Aynı zamanda, Microsoft diğer şirketlere yapay zeka hizmetleri oluşturmak için bulut bilişim hizmetleri de sağlamayı hedefliyor.

Son olarak şirketin son mali sonuçları, gelir artışından önce yapay zeka hizmetlerine büyük miktarda harcamalar yapıldığını gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala