bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,666.06 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,308.95 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 607.03 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 141.56 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518352 0.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469706 1.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150117 2.14%

Apple, OpenAI’yi yakalamak için kendi yapay zekâ aracını geliştiriyor

apple openaiyi yakalamak icin kendi yapay zeka aracini gelistiriyor

Apple Inc., kendine özgü yapay zeka araçları oluşturmak için kolları sıvadı. Bu teknolojik atılım, Apple’ın, OpenAI, Google ve diğer teknoloji devlerine meydan okuma stratejisinin bir parçası.

Apple, Yapay Zeka Teknolojilerinde Yeni Bir Dönem Başlatıyor

Apple Inc., OpenAI Inc., Google’ın sahibi olan Alphabet Inc. ve diğer büyük teknoloji şirketlerine meydan okumak için kendi yapay zeka araçlarını geliştiriyor. Ancak, Apple’ın bu teknolojik gelişmeleri nasıl tüketicilere sunacağı konusunda henüz belirgin bir yol haritası bulunmuyor.

Kaynaklara göre, iPhone’un üreticisi Apple, OpenAI’nin ChatGPT‘si ve Google’ın Bard’ı gibi dil tabanlı yapay zeka sistemlerini merkezine alacak kendi çerçevesini oluşturmuş durumda. Bu çerçeve “Ajax” olarak adlandırılıyor ve Apple, bu çerçeve üzerinden “Apple GPT” adında bir chatbot hizmeti geliştirmiş halde.

Bu gelişmeler, Apple’ın son aylarda yapay zeka araştırmalarına ciddi kaynak ayırdığının bir göstergesi. Ayrıca bu araştırmaların bir kısmı, bu teknolojilerin potansiyel gizlilik sorunlarını da ele alıyor. Cupertino merkezli Apple, bu konuda henüz bir yorum yapmadı.

Son olarak Apple, son dönemde OpenAI‘nin ChatGPT’si, Google’ın Bard’ı ve Microsoft’un Bing AI’si gibi araçların piyasaya sürülmesiyle bir miktar geride kalmış durumdaydı. Bu noktada Apple, yapay zeka teknolojilerini uzun yıllardır ürünlerine entegre ediyor, ancak metin komutlarına dayalı olarak yazılar, resimler ve videolar oluşturabilen yeni nesil yapay zeka araçlarına yönelik pazarda hala bir geri kalmışlık söz konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala