bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,357.51 4.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.31 3.84%
bnb
BNB (BNB) $ 562.99 4.44%
solana
Solana (SOL) $ 144.87 8.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502215 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469086 4.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152974 4.72%

Apple Metaverse’e Adım Attı! Apple Vision Pro Duyuruldu!

apple metaversee adim atti apple vision pro duyuruldu

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Apple, metaverse dünyasına adım attı. Teknoloji devi Apple’ın uzun süredir konuşulan AR / VR başlığı, Apple Vision Pro adıyla duyuruldu.

Apple Vision Pro Özellikleri Neler?

Apple’ın yeni Vision Pro, AR / VR ürünlerine yepyeni bir bakış açısı ekliyor. Tamamen kişiselleştirilebilir bir başlık olarak dikkat çeken Apple Vision Pro önemli özelliklerle birlikte geliyor. Apple, gerçek ve dijital dünyayı “sorunsuz” bir şekilde harmanlayan Apple Vision Pro adlı artırılmış gerçeklik başlığını duyurdu. CEO Tim Cook, bir çift kayak gözlüğüne benzeyen cihaz için “Baktığınız değil, içinden baktığınız ilk Apple ürünü” dedi. Söylendiği gibi, Vision Pro ayrı bir batarya paketine sahip ve gözlerle, ellerle ve sesle kontrol edilebiliyor.

Vision Pro öncelikle bir AR cihazı olarak konumlandırıldı, ancak bir kadran kullanarak artırılmış ve tam sanal gerçeklik arasında geçiş yapabiliyor. Kumandasız olarak kullanılabilen Vision Pro ile uygulama simgelerine bakarak sıralar halinde gezebilmek mümkün. Vision Pro’da uygulamaları seçmek için dokunabilir ve kaydırmak için hafifçe vurabilirsiniz ve ayrıca sesli komutlar da verebilirsiniz. Bunun da ötesinde, kulaklık Bluetooth aksesuarlarını destekliyor ve kulaklık içinde kullanmak için Mac’inizi bağlamanıza izin veriyor. Aşağı bakan kameralar, elleriniz vücudunuzun altında dursa bile onları yakalayabiliyor.

apple metaversee adim atti apple vision pro duyuruldu 2

Kulaklığın cam bir ön yüzü ve alüminyum bir çerçevesi bulunuyor; beş sensör, 12 kamera, ekran ve görünüşe göre bir fanla soğutulan bir bilgisayar içeriyor. Kulaklık maskesi ve kayışı kumaş astarlı ve modüler yapıya sahip ve Apple bunların çeşitli yüz şekillerine ve kafa boyutlarına uyacak şekilde esneyebileceğini dile getirdi. Kafa bandı yivli ve başınızın arkasına oturuyor ve farklı boyutlarda ve tarzlarda bantları değiştirebiliyorsunuz. Almanya merkezli mercek üreticisi Zeiss, gözlük takan kişiler için lenslere manyetik olarak takılan özel optik ekler oluşturmuş durumda.

İki saate kadar dayanan harici bir pile sahip ve cebe sığabilmesi için “esnek dokuma bir kablo” ile bağlanabiliyor. Apple, ekranın daha önce görülmemiş derecede keskin olacağını ve 4K video sunabileceğini vaat ediyor. Vision Pro, sistem bir M2 işlemci kullanıyor, ancak aynı zamanda R1 adı verilen yeni bir çip de içeriyor. Son olarak Türkiye fiyatı belli olmayan Apple Vision Pro’nun ABD fiyatı 3.500 dolar olarak açıklandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala