bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,232.41 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,906.79 0.23%
bnb
BNB (BNB) $ 591.39 0.13%
solana
Solana (SOL) $ 141.76 2.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495195 2.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432287 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.138661 3.31%

ChatGPT Eklentisi Hedera İçin Yayında

chatgpt eklentisi hedera icin yayinda

Son dönemin popüler yapay zekâ sohbet botu ChatGPT, Blockchain şirketleri tarafından da benimsenmeye devam ediyor. Bu noktada Hedera ağı için de ChatGPT hamlesi geldi.

Hedera, ChatGPT Eklentisini Duyurdu

OpenAI’nin arkasında olduğu ve son dönemin popüler yapay zekâ sohbet botlarından birisi olan ChatGPT, Blockchain şirketleri tarafından da benimsenmeye devam ediyor. Bu noktada ChatGPT ve Hedera arasında da Blockchain ve yapay zekanın (AI) yakınlaşması gerçekleşti.

Hedera Blockchain ağının yerel kripto para birimi olan HBAR, söz konusu ortaklıkla birlikte yapay zekadan yararlanacak. ChatGPT eklentisiyle birlikte Blockchain ağlarının merkezi olmayan özelliklerinden yararlanarak, Hedera Consensus Service, Hedera Token Service ve Smart Contract Service gibi araçlarına erişerek Hedera ağı ile güvenli etkileşimler kurabilecek.

Sosyal medya platformu Twitter’da geliştirici Ed Marquez, Hedera hesaplarının token bakiyelerine odaklanarak eklentinin oluşturulmasına ilişkin talimatlarda bulundu. Marquez’e göre kullanıcılar hesap bakiyelerini bir ağ gezgini aracılığıyla görüntüleyebilir veya eklentinin kullanacağı mirror node Rest uygulama programlama arayüzü (API) aracılığıyla programlı olarak alabilirler.

Bununla birlikte Hedera’daki hesaplar, HBAR, değiştirilebilir tokenlar ve Hedera’da oluşturulan NFT’ler dahil olmak üzere tokenları tutan defterde saklanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala