bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,702.80 1.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,173.16 4.74%
bnb
BNB (BNB) $ 590.65 2.44%
solana
Solana (SOL) $ 134.84 5.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516583 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453256 3.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140625 6.68%

Bu dört blokzincir kan kaybetti: Dikkat çeken düşüşler!

dort blokzincir islem hacmi

Kripto piyasasının en popüler dört blokzinciri, bu hafta önceki haftaya göre işlem hacimlerinde değer kaybı yaşadı. Blokzincirlerin işlem hacmi düşüşü, genel anlamda negatif piyasa koşulları ile ilişkilendirildi.

Kripto para piyasası bu hafta düşüş yönlü ilerliyor. Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 70.000 doları kaybederek 64.500 dolara kadar gerilemesi tedirginlik yarattı. Birçok altcoin’de net para çıkışları gözlemlendi. Kripto piyasasının negatif görünümde olması, merkeziyetsiz tarafı da etkisi altına aldı.

DefiLlama verilerine göre, merkeziyetsiz tarafta birçok blokzincir işlem hacimlerini koruyamadı. Özellikle işlem hacminde düşüş yaşayan blokzincirler listedeki dört proje, popülaritesi nedeniyle şaşırttı.

blokzincir islem hacmi dusus

Peki bu dört majör blokzincir hangileri oldu ve işlem hacimleri ne kadar eridi?


Avalanche blokzinciri haftalıkta dipte

Avalanche blokzinciri, memecoin furyasıyla birlikte hareketlilik kazandığı önceki haftadan oldukça uzak seviyede. DefiLlama’dan elde edilen verilere göre, Avalanche ağı, bu hafta önceki haftaya göre yüzde 50 oranında işlem hacmi düşüşü yaşadı. Avalanche ağının bu hafta işlem hacmi 741,87 milyon dolar oldu.

Avalanche blokzincir

Avalanche ağındaki düşüş, memecoin furyasının bu blokzincirde dinmesiyle ilişkilendirildi. Solana ağındaki furya, Avalanche ağında tutunamadı. Ağın günlük işlem hacmi ise son 24 saatte 94,1 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.


Aptos blokzincirinde haftalık sert düşüş

Son zamanların en popüler kripto projelerinden birisi olan Aptos (APTOS), blokzincir tarafında bu hafta ciddi hacim kaybı yaşadı. DefiLlama verilerine göre, Aptos blokzinciri, bu hafta önceki haftaya göre yüzde 25 oranında işlem hacmi düşüşüne tanıklık etti. Aptos ağında bu hafta 139,08 milyon dolar işlem hacmi gerçekleşti.

Aptos blokzinciri

Aptos blokzincirindeki genel işlem hacmi düşüşü, piyasanın negatife dönmesi ve Bitcoin’in değer kaybı yaşamasıyla ilişkilendirildi. Aptos ağı, yeni yeni gelişmesi ve topluluk edinmesiyle potansiyelli bir blokzincir olarak gösterildi. Aptos ağının son 24 saatte işlem hacmi 21,8 milyon dolar oldu.


Arbitrum blokzincirinde işlem hacmi eridi

Katman-2 projelerinin öncü isimlerinden birisi olan Arbitrum (ARB), büyüyen ekosistemine rağmen bu hafta blokzincir tarafında kan kaybetti. DefiLlama verilerine göre, Arbitrum ağı, bu hafta önceki haftaya göre işlem hacminde yüzde 18,29 oranında düşüş yaşadı. Arbitrum ağı, bu hafta 4,059 milyar dolar işlem hacmine ev sahipliği yaptı.

Arbitrum blokzinciri veri

Arbitrum blokzinciri son zamanlarda sansasyonel bir büyüme kaydetti. Katman-2 yapısı nedeniyle daha ucuz ve daha hızlı bir ağ ortamı sunan Arbitrum, önemli ekosistem oluşturmayı başardı. Arbitrum’daki bu işlem kaybı, piyasanın negatife dönmesiyle ilişkilendirildi. Arbitrum blokzinciri, son 24 saatte 645,08 milyon dolar işlem hacmine tanıklık etti.


Starknet blokzincirinde bu hafta sert düşüş

Son günlerin en popüler katman-2 projesi olan Starknet, blokzincir verilerinde dikkatleri üzerine çekti. STRK lansmanıyla birlikte blokzincirini bir üst seviyeye taşıyan Starknet, bu hafta işlem hacmini koruyamadı. DefiLlama’nın işlem hacmi verilerine göre, Starknet blokzinciri, bu hafta önceki haftaya göre yüzde 27,88’lik düşüş gerçekleştirdi.

Starknet blokzincir

Henüz yeni yeni kripto sektörüne yerleşen Starknet için beklentiler bir hayli yüksek. Starknet blokzincirinin katman-2 yapısı nedeniyle Arbitrum ile rekabet edebileceği konuşuluyor. Starknet ağı, son 24 saatte 14,51 milyon dolar işlem hacmine imza attı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala