bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,777.16 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,254.03 2.21%
bnb
BNB (BNB) $ 579.46 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 181.95 4.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598684 0.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.414664 3.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133444 4.92%

Sektörün üç devi bu kripto projelerine yatırım yaptı!

coinbase binance okx yatirim altcoin

Binance, OKX ve Coinbase’in yatırım yaptığı kripto projelerini sizler için derledik. Bu girişimler, önümüzdeki dönemde dikkat çekebilir.

Kripto sektörünün günden güne gelişmesinde, yeni çıkan kripto projeleri etkili oluyor. Yeni kripto projeleri, sektöre daha fazla aktör çekmeye katkı sağlıyor.

Sektöre giriş yapan birçok kripto proje, arkasında destek toplamayı başarıyor. Özellikle sektörün devlerinin yatırım yaptığı yeni kripto projeleri, kısa sürede büyük bir etki yaratıyor.

Bu içeriğimizde, yakın zamanda Binance, OKX ve Coinbase’in yatırım yaptığı kripto projelerini derledik.

yatirim finansman kripto altcoin

Sektörün üç devi, hangi kripto projelerine yatırım yaptı?


1- BounceBit (Binance yatırım yaptı)

Binance’in bir kolu olan Binance Labs, 11 Nisan tarihinde BounceBit projesine yatırım yaptığını duyurdu. Binance, yatırım yapmakla kalmadı, aynı zamanda desteğini de sundu. Binance, BounceBit’i ilk Megadrop projesi olarak duyurdu. Kripto sektörünün dev şirketi Binance, BounceBit’in teknoloji girişimlerini desteklemek ve geliştirmek istediğini açıkladı.

bouncebit binance

Bitcoin ekosistemini geliştirmeye odaklanan ve Bitcoin ağını geleneksel değer depolamanın ötesine taşımak isteyen BounceBit, Bitcoin restaking protokolü olarak öne çıkıyor. BounceBit, CeFi (Merkezi Finans) ve DeFi (Merkeziyetsiz Finans) alanlarını birleştirmeyi hedefliyor.

Binance Kurucu Ortağı ve Binance Labs Başkanı Yi He, “BounceBit, CeFi ve DeFi’nin birleşimiyle Bitcoin’in kullanımı için yeni yolların kilidini açıyor.” yorumunda bulunmuştu.

BounceBit’in airdrop yapması ve yakın zamanda Binance’te listelenmesi bekleniyor. Kripto projesinin gelecekte ses getireceği gündemde.


2- Arch Network (OKX yatırım yaptı)

OKX borsasının bir kolu olan OKX Ventures, Bitcoin’e özgü bir proje olan akıllı sözleşme platformu Arch Network’e tohum turu yatırımı yaptığını açıkladı. Bitcoin ağında günden günde daha fazla gelişmenin ortaya çıkması, OKX’i de bu alana yöneltti. OKX, Bitcoin ağında önemli bir altyapı oluşturan Arch Network’ü tercih etti.

OKX arch network

Arch Network, Bitcoin’de köprü ihtiyacı olmayan bir merkeziyetsiz finans (DeFi) sağlıyor. Proje kendisini ilk Bitcoin’e özgü yerel platform olarak tanımlıyor. Sektörün yeni oyuncusu, Bitcoin’e özgü programlanabilirliği geliştirmek için sıfır bilgi kanıtı (ZK proof) teknolojisinden faydalanıyor.

OKX Ventures Kurucusu Dora Yue, “SVM’den (Solana Sanal Makinesi) ilham alan Bitcoin’e özgü bir uygulama platformu olan Arch Network’e yatırım yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” şeklinde bir yorum yaptı.

Projenin yakın dönemde ses getireceği konuşuluyor.


3- Arcium (Coinbase yatırım yaptı)

Zincir üstü gizli bilgi işlem projesi olan Arcium, Greenfield Capital liderliğinde 5,5 milyon dolarlık stratejik finansman turunu tamamladı. Toplam sermayesini 9 milyon dolara çıkaran Arcium’a yatırım yapanlardan birisi de Coinbase oldu. Coinbase, sıfır bilgi (ZK) alanında gizlilik protokolüne yatırım yaparak dikkat çekti.

arcium coinbase

Arcium projesi, Solana merkezli bir sıfır bilgi gizlilik protokolü olan Elusiv’in arkasındaki ekip tarafından oluşturuldu. Önümüzdeki günlerde sektöre dahil olacak proje, geliştiricilere ve blokzincir uygulamalarına şifrelenmiş hesaplamalar için güven ortamı oluşturmayı ve yapılandırılabilir bir çerçeve sunmayı planlıyor. Arcium’un odaklandığı gizli hesaplama, verilerin işlenirken güvenliğini sağlamayı amaçlayan bir teknik olarak biliniyor.

Gelişen kripto ekosisteminde önemli bir sorunu çözeceği düşünülen Arcium, Coinbase’in radarından kaçmadı.


4- MilkyWay (Binance yatırım yaptı)

Binance’in girişim sermayesi Binance Labs, Celestia’nın modüler blokzincir ekosistemi için likit staking protokolü olan MilkyWay’e yatırım yaptı. 30 Nisan tarihinde yapılan bu yatırım, kripto endüstrisinde ses getirdi. Binance Labs, modüler likit staking’in ilerlemesini desteklemek için bu yatırımı yaptığını açıkladı.

binance labs milkyway

Tendermint, Osmosis, Cosmostation, Oak Security ve Composable Finance’te faaliyette bulunmuş kişiler tarafından kurulan MilkyWay, token sahipleri için sermaye verimliliğini artırmayı ve modüler likiditenin lider sağlayıcısı olmayı hedefliyor. MilkyWay’in 2,6 milyondan fazla TIA token’e sahip olduğu biliniyor.

Binance Kurucu Ortağı ve Binance Labs Başkanı Yi He, “MilkyWay’in modülerlik veri kullanılabilirliği alanında büyümesini ve gelişmesini dört gözle bekliyoruz.” yorumunda bulundu.


5- Bedrock (OKX yatırım yaptı)

OKX borsasının yan kolu olan OKX Ventures, çok varlıklı likit restaking protokolü olan Bedrock’a yatırım yaptığını duyurdu. Ayrıca OKX, Bedrock’un yatırım turuna da liderlik yaptı. OKX, yayımladığı blog gönderisinde, bunun bir stratejik hamle olduğunu ve planlar doğrultusunda gerçekleştirildiğini aktardı.

OKX Bedrock

Restaking protokolü olan Bedrock, yerel olarak yeniden alım yapmak ve EigenLayer’daki ek ödüllerin kilidini açmak için tasarlandı. Bedrock’te 1.300’den fazla doğrulayıcı yer alıyor ve 40.000’den fazla ETH stake edildi. Bedrock, Ethereum ile başladığı serüveninde, Bitcoin ekosistemine de odaklandı.

OKX Ventures Kurucusu Dora Yue, “BedRock’a yaptığımız yatırımla, kripto alanında likit restaking çözümlerini geliştirmeyi hedefliyoruz.” yorumunda bulundu.


6- Turnkey (Coinbase yatırım yaptı)

Eski Coinbase çalışanları tarafından oluşturulan kripto projesi Turnkey, Galaxy ve Lightspeed Faction liderliğindeki bir yatırım turunda 15 milyon dolar topladı. A Serisi finansman turuna Coinbase de katıldı. Coinbase’in, eski çalışanlarının kurduğu kripto projesine yatırım yapması dikkat çekti.

Turnkey coinbase

Turnkey, Coinbase dışında birçok önemli kripto şirketinden yatırım almayı başardı. Bu şirketler arasında GEMINI, alchemy, TrueBridge yer alıyor.

Turnkey, blokzincir geliştiricileri için cüzdan altyapısı sunan ve güvenilir bir ekosistem oluşturmayı amaçlayan kripto projesidir. Turnkey projesi, uygulama geliştiricilerin, kullanıcı dostu blokzincir cüzdanları oluşturmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

CEO Bryce Ferguson, yaptığı bir röportajda, “Turnkey en basit haliyle güvenli, esnek ve ölçeklenebilir bir cüzdan altyapısıdır” yorumunda bulundu.


7- StakeStone (Binance yatırım yaptı)

Binance’in yan kolu Binance Labs, Omnichain likidite dağıtım ağını desteklemek ve daha iyi hale getirmek amacıyla StakeStone’a yatırım yaptığını duyurdu. Binance, StakeStone’a yatırım haricinde desteğini de açıkladı. Restaking ve likit staking alanlarına da yatırım yapan Binance’in StakeStone hamlesi dikkat çekti.

Binance StakeStone

StakeStone, ilk likidite altyapı protokolü olarak biliniyor. Kripto projesi, likit varlıkları konsensüs katmanıyla sınırlı olmayan risksiz bir temel varlık üzerinde stake ediyor. StakeStone, uygulama katmanlarının (katman 1 ve katman 2’ler) yanı sıra fikir birliği katmanlarını sürekli olarak entegre ediyor. Böylelikle bu katmanları birbirine bağlıyor. Proje, bu sayede sürekli genişleyen ve gelişen bir omnichain likidite dağıtım ağı kurdu.

Binance Kurucu Ortağı ve Binance Labs Başkanı Yi He, “StakeStone, omnichain likidite dağıtımının inceliklerini ele alarak bu alana daha geniş bir katılımın kapılarını açıyor. Binance Labs olarak, inovasyonun sınırlarını zorlayan vizyoner projeleri aktif olarak takip ediyoruz. StakeStone’un sektördeki büyümesini izlemek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.


8- Thruster (OKX yatırım yaptı)

OKX’in stratejik yatırım kolu OKX Ventures, Blast ekosistemi içinde en hızlı büyüyen DeFi protokollerinden birisi olan Thruster’e yatırım yaptı. OKX, bu stratejik yatırımı, “Blast’taki en büyük merkeziyetsiz uygulama olan Thruster’a stratejik yatırımımız” başlığıyla duyurdu.

okx thruster

Thruster, Blast ekosisteminde dikkat çekmeyi başardı. DeFi projesi, 1 Mart’taki lansmanından Nisan ayına kadar 300 milyon doların üzerinde toplam kilitli varlığa (TVL) ulaşmayı başardı. Mart ve Nisan ayında 2 milyar dolar işlem hacmi elde eden Thruster, entegrasyon öncelikli yaklaşımıyla ilgi topladı. Likiditeyi güçlendirmeye çalışan Thruster, önde gelen protokoller ile birlikte çalışıyor.

OKX Ventures Ortağı Jeff Ren, “Blast ekosisteminde DeFi inovasyonunu teşvik etmek için Thruster ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz.” yorumunda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala