bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,546.03 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,037.81 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 554.30 0.97%
solana
Solana (SOL) $ 140.61 2.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517789 3.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48328 4.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151517 0.35%

Web3 Odaklı ChatGPT Benzeri Proje Dolandırıcı Çıktı

web3 odakli chatgpt benzeri proje dolandirici cikti

OpenAI’ın arkasında olduğu yapay zeka destekli sohbet botu ChatGPT, tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Popülerliğini sürekli olarak artıran ChatGPT ile birlikte piyasada pek çok sohbet botu piyasada kendisine yer buldu. Bunlar arasında elbette ki dolandırıcılık unsurlarına sahip projeler de bulunuyor.

Yapay Zeka Alanında Dolandırıcılık Projesi: BlockGPT

Yaşanan son gelişmeye göre, ChatGPT tarzı bir Web3 şirketi olan BlockGPT’nin, satış öncesi fonlardan 256.000 dolar değerinde tutarı alıp operasyonlarını sonlandırdığı ortaya çıktı. Dünyaca ünlü haber platformu Bloomberg üzerinde bile tanıtım yazısı bulunan BlockGPT’nin akıbeti şimdilik bilinmiyor.

Blockchain güvenlik şirketi CertiK, kısa bir süre önce piyasaya sürülen Web3 şirketinin bir dolandırıcı olduğunu doğruladı. Halı çekme iddiaları, bir ön satış sözleşmesinde toplanan 800’den fazla BNB’nin Tornado Cash’e yatırıldığını ortaya çıkartan PeckShield tarafından da doğrulandı.

Bu ayın başlarında BlockGPT, blok zinciri üzerinde ChatGPT tarzı bir yapay zeka sistemi oluşturma vizyonunu özetleyen bir basın açıklaması yayınladı. Ne yazık ki, ilk olarak Globenewswire aracılığıyla iletilen basın bülteni daha sonra Bloomberg platformu üzerinde de yayımlandı. Bu noktada uzmanlar kullanıcıların ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini ve projelere dikkatli yaklaşılması gerektiğini dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala