bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,552.49 5.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,052.83 2.98%
bnb
BNB (BNB) $ 576.77 3.58%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 5.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524361 2.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463526 2.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.138083 6.42%

PayPal, Bitcoin madencileri için hamle yaptı

PayPal Bitcoin Madencilik Tesvik

Ödeme devi PayPal’ın Blockchain Araştırma Grubu, Energy Web ve DMG Blockchain Solutions iş birliğiyle Bitcoin madencilerine yönelik bir hamle yaptı.

Uluslararası ödeme devi PayPal, Bitcoin ağına yerleştirilen teşvikler ile BTC madencilerini ödüllendirmeyi ve böylelikle sürdürülebilir bir madenciliği cazip hale getirmeyi tavsiye etti.

PayPal’ın Blockchain Araştırma Grubu, 22 Nisan tarihli bir blog yazısında, Bitcoin madencilerini düşük karbon kullanımlı enerji kaynaklarını kullanmaya teşvik etti. Teknoloji şirketi, “Kriptoekonomik teşvikler” kullanılmasını öne sürdü.

PayPal blockchain madenci

PayPal’dan Bitcoin madencilerine yeni teşvik

Cointelegraph’ın yaptığı bir habere göre, uluslararası ödeme şirketi PayPal, Energy Web ortaklığıyla yenilenebilir enerjiyi tercih eden Bitcoin madencilerini belirlemeyi ve bu madencileri ek BTC ile ödüllendirmeyi düşünüyor.

20 Nisan tarihinde Bitcoin’de halving gerçekleşti. Halving ile birlikte madencilik blok ödülleri yarıya indirildi. Bitcoin madencileri, 6,25 BTC blok ödülü yerine 3,125 blok ödülü kazanacak. Böylelikle madencilerin maliyetlerinde artış yaşandı.

Özellikle üretim maliyetlerinin artması Bitcoin madencilerini zorlarken, PayPal’ın yeni önerisi dikkat çekti. PayPal, yeniliğe katkıda bulunmasını umduğu teşviğiyle birlikte, BTC madencilerini yeşile döndürmeyi hedefliyor.

Öneri kapsamında, sürdürülebilir enerji kaynaklarını kullanan Bitcoin madencileri “yeşil madenciler” olarak nitelendirilecek. Firmaların Bitcoin işlemleri, tercihli olarak bu yeşil madencilere yönlendirilecek. Ayrıca, yeşil madencilerin talep edebileceği multisig ödeme adresine ek bir kilitli BTC ödülü verilecek.

PayPal, yeşil madencilere verilecek ek BTC ödüllü teşviğin, diğer madencilere de hızlı bir şekilde yayılacağına inanıyor. Yapılan açıklamada, “Bu durum, kâr amacı güden rasyonel madencileri, ekstra BTC ödülleri elde etmek için düşük karbonlu kaynaklarla çalışmaya teşvik etmektedir.” denildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala