bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,318.30 2.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.08 1.93%
bnb
BNB (BNB) $ 577.64 0.33%
solana
Solana (SOL) $ 180.88 5.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520834 1.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4687 0.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153231 1.97%

Tether ve Deutsche Bank karşı karşıya geldi

tether deutsche stablecoin

Deutsche Bank’ın analistleri, Tether de dahil olmak üzere stablecoin’lerin kripto endüstrisine zarar vereceğini ve Tether’in ödeme gücünün tutarsız olduğunu iddia etti. Tether cephesinden ise cevap gecikmedi. Stablecoin ihraççısı Deutsche Bank’ı eleştirdi.

Geleneksel finansın aktörlerinden Deutsche Bank, yeni nesil finans olarak yansıtılan stablecoin’leri hedef aldı. Deutsche Bank’ın analistleri, yayımladıkları bir raporda stablecoin‘lerin yüzde 49’unun sekiz ila on yıllık ömürleri olduğunu ve sonunda başarısız olacaklarını öne sürdü.

Deutsche analistleri, özellikle Tether’i ana hedef haline getirdi. Analistler, Tether’in ödeme gücünün şüpheli ve tutarsız olduğunu aktardı. Deutsche Bank, Tether’i şeffaflık eksikliğiyle yaftaladı.

Tether deutsche

Tether, Deutsche Bank’ı topa tuttu

Tether tarafından cevap gecikmedi. Tether, Deutsche’nin raporuna sert bir tepki gösterdi.

Deutsche raporuna karşı tepki gösteren Tether, önemli açıklamalarda bulundu. Tether, Deutsche’nin raporunun netlikten ve önemli kanıtlardan yoksun olduğunu belirtti. Stablecoin ihraççısı, Deutsche’nin titiz analizler yerine belirsiz iddialar ile rapor hazırladığını dile getirdi.

Bir Tether sözcüsü, hazırlanan raporun stablecoin’lerin gidişatını tahmin etmeye çalışırken oluşturduğu iddaları desteklemek için somut veriler sağlamadığını söyledi.

Deutsche Bank’a tepki gösteren Tether, “Herhangi bir finans kuruluşunun, özellikle de Deutsche Bank’ın siciline sahip bir finans kuruluşunun güvenilirliğini sorgulamak ironik görünüyor. Deutsche Bank’ın para cezaları ve cezalarla dolu geçmişi, sektördeki diğerlerini eleştirmek için kendi konumu hakkında şüpheler uyandırıyor.” yorumunda bulundu.

Tether, stablecoin alanında en büyük ihraççı konumunda. Tether’in stablecoin ürünü USDT, 110 milyar dolar piyasa değerine sahip. USDT, son 24 saatte 45 milyar dolar işlem hacmi gerçekleştirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala