bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,280.10 1.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,598.40 1.23%
bnb
BNB (BNB) $ 587.16 2.08%
solana
Solana (SOL) $ 187.48 1.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62249 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654409 1.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220084 18.86%

OpenAI’dan Siber Güvenliğe 1 Milyon Dolar

OpenAIdan Siber Guvenlige 1 Milyon Dolar

Yapay zekada yaşanan gelişme siber güvenlikle ilgili endişeleri artırdı. Kötü niyetli kişiler, yapay zekayı amaçları doğrultusunda kullanmak için yeni yollar arayışına çıktı. Yapay zeka şirketleri ise siber güvenlik için kolları sıvadı. ChatGPT ve Dall-e’nin arkasındaki şirket OpenAI, yapay zeka odaklı siber güvenlik girişimlerini desteklemek için 1 milyon dolar taahhüt etti.

japon yetkililer veri toplama konusunda openaiyi uyariyorfdv

OpenAI, Siber Güvenlik İçin Kolları Sıvadı

ChatGPT ve Dall-e’yi yaratan şirket OpenAI, yapay zeka odaklı siber güvenlik teknolojileri için hibe programını açıkladı. Şirket, siber güvenlik için 1 milyon dolar taahhüt etti. Şirket, potansiyel olarak kötü niyetli uygulamaları engellemek için yapay zeka düzenlemelerinin önemini vurguladı.

OpenAI‘dan yapılan açıklamada, “Amacımız, hibeler ve ek yardımlar yoluyla yapay zeka siber güvenlik yeteneklerinin geliştirilmesini teşvik etmektir” denildi. Bu çerçevede yapay zeka modellerinin etkinliği değerlendirilecek. Ayrıca, siber güvenlik yeteneklerinin geliştirilmesi için yeni yöntemler aranacak. Şirket, güvenliği artırmanıın yanı sıra yetenekleri de test edecek. Şirketin yapay zekanın yardımıyla kötü niyetli kişilere karşı üstünlüğü ele geçirmeyi planladığı aktarıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala