bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,598.65 5.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,537.43 15.12%
bnb
BNB (BNB) $ 589.99 2.83%
solana
Solana (SOL) $ 185.57 9.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533209 4.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489331 4.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157969 6.13%

Bitcoin (BTC) yorumları aynı yönü gösteriyor

BTC bitcoin

Uzman görüşlerinden bir haber derleyen CNBC, Bitcoin’in (BTC) önümüzdeki 3 ila 5 ay boyunca yükselişten uzak bir fiyat hareketliliği sergileyebileceğini aktardı.

Coin Metrics’in verilerine göre, Bitcoin (BTC), ABD’de spot Bitcoin ETF’lerin piyasaya sürülmesi ve halving‘i çevreleyen yükseliş coşkusu sayesinde yıl içinde yüzde 48 arttı.

BTC, ikinci çeyreğe karamsar bir giriş yaptı ve ikinci çeyrek boyunca yüzde 11’lik düşüş yaşadı. Kripto paraların lideri, Mart ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 14 oranında geri çekildi.

Analistler, Bitcoin konusunda iyimserliklerini korusalar da önümüzdeki haftalar için sabır gerektiğini belirtiyorlar. CNBC’nin haberine göre, analistlerin yorumları aynı yönü işaret ediyor.

BTC bitcoin

Bitcoin (BTC) kısa vadede üzebilir

H.C. Wainwright analisti Mike Colonnese CNBC’ye yaptığı açıklamada, Bitcoin’in (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) tekrar test etmesinin 3 ila 5 ay sürebileceğini belirtti.

Colonnese, “Dolayısıyla Bitcoin ve madenciler için kısa vadede nötrden temkinliye, orta ve uzun vadede ise yükselişe geçiyoruz.” şeklinde yorumda bulundu.

Bitcoin bu çeyrekte yüzde 11 oranında düşüş yaşadı. Colonnese, BTC’nin tarihsel boğa döngülerinde daha iyi performans gösterdiğini de sözlerine ekledi. Analiste göre, BTC henüz önceki boğa döngülerindeki kadar güçlü değil.

bitcoin

Wolfe Research teknik analisti Rob Ginsberg de Bitcoin konusunda benzer bir görüş paylaştı. Ginsberg, yayımladığı bir notta, Çok yıllı bir zaman diliminde uzun (yükseliş/long) kalmanın mantıklı olduğu yönündeki duruşumuzu yinelemekle birlikte, yakın vadeli aşağı yönlü işaretler artmaya devam ediyor.” yorumunda bulundu.

Ginsberg, kısa vadede BTC için düşüş senaryosunun devam edeceğine, ancak fiyat istikrarı sağlandıktan sonra boğa koşusunun başlayacağına inanıyor. Ayrıca Ginsberg, 70.000 dolardaki son reddin destansı bir çift tepenin başlangıcı olup olmadığını sorguladıklarını söyledi.

Colonnesse ise boğa döngülerinde bile BTC’nin yüze 25 ila 30 arasındaki düşüşünün normal olduğunu savundu. Analist bu düşüşleri düzeltme olarak yorumladı.

Colonnesse, “İnatçı yüksek enflasyon, yavaşlayan ekonomik büyüme ve jeopolitik sorunlar temel riskler olmaya devam ettiğinden, BTC 50.000 dolar aralığına geri çekilirse şaşırmayız.” şeklinde çarpıcı bir açıklama yaptı.

BTC’nin fiyat görünümünü inceleyen analistler benzer görüşleri paylaşıyor. Analistlere göre, 49.000 dolara kadar düşüş riski söz konusu.

Colonnesse, BTC’nin düzeltmelere rağmen bu boğa döngüsünde 100.000 dolara ulaşacağı yönündeki beklentisini de korudu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala