bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,132.92 2.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,124.45 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 595.01 2.74%
solana
Solana (SOL) $ 136.57 5.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519736 1.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460167 2.91%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146747 2.84%

“Bitcoin ve Ethereum’un ele geçirilmesi imkansıza yakın”

"Bitcoin ve Ethereum'un ele geçirilmesi imkansıza yakın"

Kripto sektörüne dair çalışmalar yapan Coin Metrics, yeni araştırma raporunda yüzde 51 saldırısının olasılığını ele aldı. Uzmanlar, Bitcoin ve Ethereum gibi dev blokzincirlerde yüzde 51 saldırısının yüksek maliyetinden ötürü mantıklı olmadığını tespit etti.

Blokzincir araştırmacılarından Lucas Nuzzi, Matias Andrade ve Kyle Waters liderliğindeki Coin Metris ekibi, yüzde 51 saldırısının maliyetini araştırdı. Toplam Saldırı Maliyeti (TCA) isimli yeni bir metrik geliştiren ekip, Bitcoin ve Ethereum ağları ele geçirilmek istendiği takdirde ihtiyaç olan yatırımın potansiyel kazanca göre oldukça yüksek kaldığını belirledi.

“Bitcoin ağını ele geçirecek teçhizatlar henüz üretilmedi”

Uzmanlar, Bitcoin ağını hedef alacak muhtemel bir yüzde 51 saldırısı için 20 milyar dolar değerinde madencilik teçhizatına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Saldırgan, söz konusu maddi kaynağa sahip olsa dahi 7 milyon adet teçhizata ihtiyacı olacağı için günümüzde bu miktarda işlem biriminin üretimi mümkün görünmüyor.

Coin Metris araştırmacıları, Bitcoin’in aksine madencilik ile işlemeyen Ethereum ağına farklı bir bakış açısıyla yaklaştı. Lido doğrulayıcılarına yönelik yüzde 34 saldırı üzerine çalışan uzmanlar, benzer şekilde maliyetler nedeniyle kripto ağının ele geçirilmesine ihtimal vermedi.

Araştırmanın yayınlanması sonrası fikrini paylaşan risk sermayedarı Castle Island Ventures’tan Nic Carter, blokzincir ağlarının saldırılara karşı dirençli olduğu fikrine ortak oldu. Carter, BTC ve ETH’nin ulus devletlerin tehditlerine karşı dirençli olduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala