bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,619.05 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,312.35 2.63%
bnb
BNB (BNB) $ 605.83 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 141.23 0.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518866 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468421 1.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149912 1.69%

ABD’li bankalar Bitcoin ETF oyununa dahil olmak istiyor

ABD'li bankalar Bitcoin ETF oyununa dahil olmak istiyor

ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin onay almasının ardından bankalar müşterilerine kripto hizmeti vermek için kurumlar üzerinde baskı kuruyor.

Hafta içinde ABD’li bankacılık kuruluşlarının oluşturduğu Banka Politikası Enstitüsü, Amerikan Bankacılar Birliği, Finansal Hizmetler Forumu ve Menkul Kıymetler Endüstrisi ve Finansal Piyasalar Birliği gibi kurumlar SEC Başkanı Gary Gensler’a ortak bir açık mektup gönderdi.

Söz konusu kuruluşlar, mektupta ETF’lerin onay almasına karşın bankaların neden kripto saklama hizmeti veremediğini sorguladı:

“Komisyon kısa süre önce on bir farklı yatırım fonuna yeşil ışık yaktı. Bankalar, bu süreçte hiç bir spot Bitcoin ETF’in saklama sağlayıcısı olarak görev alamadı.”

Bankalardan mevzuat değişikliği çağrısı

Bankacılar, SEC’den 2022’nin Mart ayında yayınlanan ve kripto varlık saklama yükümlülüklerinin muhasebesine rehberlik sağlayan bir mevzuattaki değişiklikleri dikkate almasını talep etti. Söz konusu değişiklik üzerinden iki sene geçtiğini belirten bankacılar, bu süre zarfında spot ETF’ler dahil pek çok gelişme yaşandığını belirtti.

“Mevcut düzenleme, bankaların kripto varlıklarını bilançolarında tutmalarını gerektiriyor. Bu durum, maliyetleri arttırırken bankaların kripto saklama hizmeti vermesinin önüne geçiyor.”

Bloomberg analisti Eric Balchunas, X hesabından yaptığı paylaşımda bankaların talebini haklı buldu. Balchunas, mevcut düzenlemelerin bankacılık sektörüne dezavantaj getirdiği görüşünde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala