bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,190.93 0.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,295.74 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 600.97 1.17%
solana
Solana (SOL) $ 139.55 0.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51404 0.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464224 0.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148303 0.94%

Microsoft, yapay zekâ abonelik sistemini duyurdu

microsoft yapay zeka abonelik sistemini duyurdu

Yazılım devi Microsoft yapay zeka alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket yeni Windows 11 güncellemesinde yeni yapay zekâ aracını sunmaya hazırlanırken, Microsoft yeni özelliği için yapay zekâ abonelik sistemini duyurdu.

Microsoft 365 için Yeni Yapay Zeka Hizmeti: Copilot

Microsoft önümüzdeki aylarda Windows 11 işletim sistemine Copilot isimli yeni bir yapay zekâ aracı ekleyecek. Microsoft bu yeni hizmeti öncesinde yeni yapay zekâ abonelik sistemini duyurdu. Şirket tarafından yapılan bu duyuru sonrasında, Microsoft’un hisseleri, firmanın Microsoft 365 için sunacağı yeni yapay zekâ aboneliği hizmetini duyurmasının ardından Salı günü yüzde 5,8 oranında değer kazandı.

Microsoft’un bu yeni hizmeti, Teams, Excel ve Word gibi uygulamalarda yapay zekâ kullanımını mümkün kılacak ve kullanıcılardan her ay ekstra 30 dolar talep edilecek. Microsoft 365 uygulamalarında çalışan bir yapay zekâ asistanı olan Copilot hizmetine ek abonelik seçeneği, kurumsal kullanıcılar için aylık maliyetlerde yüzde 83’e kadar bir artışa neden olabilecek. Copilot’un yeteneklerini, Microsoft’un belirttiği gibi, e-postaların sıralanması, toplantıların özetlenmesi, elektronik tablo verilerinin analiz edilmesi, yazılı içerik için öneriler sunma ve sunumların hazırlanması gibi işlevler oluşturuyor.

Bu yenilikler, Microsoft, Google, IBM gibi teknoloji devlerinin kullanıcı odaklı jeneratif yapay zekâ araçları üzerinde rekabet ettiği bir döneme denk geldi. Microsoft, bu hizmetin kullanıcının tüm e-postaları, takvim bilgileri, sohbetler, belgeler ve daha fazlasına dayanan iş verilerini Microsoft Graph üzerinden alacağını belirtti. Ayrıca, yeni hizmetin kullanıcının Microsoft 365’in güvenlik, gizlilik ve uyumluluk ilkelerine tamamen uyduğunu ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala