bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,321.43 2.06%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,978.56 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 590.43 1.97%
solana
Solana (SOL) $ 142.21 4.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518422 1.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452818 2.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143773 4.87%

Twitter, ChatGPT Aracının Veri Erişimini Engelledi

twitter chatgpt aracinin veri erisimini engelledi

Sosyal medya platformu Twitter, son günlerde yaşanan olaylarla eleştirilerin odağında yer alıyor. Kullanıcılarına tweet görüntülemeleri için belirli limitler koyan Twitter, bir ChatGPT aracının da veri erişimini de engelledi.

Elon Musk, Twitter Veri Politikalarını Değiştiriyor

Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter, dünden itibaren veri problemi yaşıyor. Yaşanan sorunun çözümü için Twitter tarafından geliştirilen çözüm ise kullanıcıların tweet görüntülenmelerine sınır getirilmesi olmuştu.

Twitter’da yaşanan sorunlar devam ederken, söz konusu bu sınırlamalar başta ChatGPT gibi yapay zekâ tabanlı sohbet botları olmak üzere veri platformlarını olumsuz etkilemiş gibi görünüyor. Twitter, bu değişikliklerden doğrulanmış kullanıcıları daha az etkileyecek olsa da yapılan bu hamlenin veri erişimini ve sistem manipülasyonunu önlemek adına yapıldığını dile getirdi.

Bununla birlikte, yeni Twitter kurallarının başta ChatGPT olmak üzere büyük dil modellerini de olumsuz etkilediğini görüyoruz. Bu noktada Twitter, platform üzerinden veri çeken ChatGPT aracını da yasakladı. Son olarak Elon Musk her ne kadar yapay zekâ tabanlı platformları eleştiriyor olsa da, Musk geçtiğimiz aylarda X AI isimli bir yapay zekâ şirketi kurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala