bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,738.61 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,953.81 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 568.69 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 159.97 4.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518446 1.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452956 1.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151448 1.41%

Bitcoin göstergesinden önemli bir sinyal!

Bitcoin gidisat

Bitcoin’in (BTC) önemli bir göstergesi olan volatilite risk primi (VRP), belirsizliklerin daha az endişe kaynağı olduğu istikrarlı bir piyasaya eğilim olduğunu gösteriyor.

Kripto paraların lideri Bitcoin (BTC), son günlerde volatil bir fiyat yapısına büründü. Özellikle 64.000 dolar desteğini kaybeden BTC, çeşitli senaryoları gün yüzüne çıkarttı. Analistler, bu volatilitenin normal olduğunu savundu. BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes ise BTC’nin dibe vurduğunu, ancak beklenen ivmenin yavaş yavaş kazanılacağını aktardı.

Halving sonrası bir türlü bekleneni veremeyen BTC’de önemli bir gösterge de sakinlik dönemine işaret etti. BTC’nin volatilite risk primi (VRP), uzun vadeli yatırımcılar tarafından olumlu bir gelişme olarak görüldü. Bu veri, Hayes’in de bahsettiği geçiş dönemini yansıtıyor.

bitcoin

Bitcoin’de önemli gösterge

Kripto paraların lideri Bitcoin (BTC), değişken fiyat yapısıyla gündemde yer edindi. BTC’nin 62.000 dolar ila 64.000 dolar arasındaki fiyat hareketi, volatilite olarak yorumlandı.

BTC’nin volatilitesi, temel Bitcoin göstergesi tarafından değerlendirildi. Veriye göre, kripto para piyasasında sakinlik dönemi gelebilir.

Volatilite risk primi (VRP) adı verilen gösterge, gelecek dönemde nispeten daha az volatilite oluşacağını ve BTC’nin fiyat istikrarına evrileceğini işaret etti.

bitcoin veri

Diğer taraftan ETH’nin VRP’si ise Bitcoin’e kıyasla yüksek kalmaya devam ediyor. Yani ETH tarafında işler henüz rayına oturmuş değil.

VRP, zaman içinde gerçekleşen volatiliteyi aşma eğilimini yansıtır. Veri, fiyat çalkantısı beklentilerinin bir ölçütü olarak çalışır. Oluşan fark, opsiyon satıcılarının gelecekteki belirsizlik ve fiyat oynaklığı ile ilişkili ek riskler için oluşturduğu primi temsil eder.

Bitfinex analistlerine göre, 20 Nisan’da gerçekleşen Bitcoin halving’inden bu yana BTC’nin VRP’si yüzde 15’ten yüzde 2,5’e düştü. CoinDesk’e demeç veren analistler, “VRP’nin önemli ölçüde daralması, piyasa beklentilerinin halving sonrası daha istikrarlı ve öngörülebilir bir ortama doğru yeniden hizalandığını gösteriyor.” yorumunda bulundu. Analistlere göre, gelecekteki volatilite daha önce beklenenden daha az olacak.

Verilere ve analistlere göre, belirsizlik azaldı. Piyasa katılımcıları, daha öngörülebilir piyasa koşullarına dahil oluyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala