bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,020.96 0.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.92 1.19%
bnb
BNB (BNB) $ 579.11 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 169.87 2.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51492 1.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473952 1.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15019 2.98%

Bitcoin, ETF’ler ile birlikte toparlanıyor: Önemli seviyeler neler?

spot bitcoin etf

Bitcoin (BTC), satış baskısının zayıflaması ve ETF’lerde negatif hareketin sona ermesi sonucunda Mayıs ayında 60 bin doların üzerinde seyrediyor. Lider kripto para an itibarıyla 63 bin 500 dolardan el değiştiriyor.

BTC fiyatı bir miktar toparlansa da keskin fiyat hareketleri kaldıraçlı işlem yapan yatırımcıları zor durumda bırakıyor.

CoinGlass’ın verilerine göre BTC fiyatı emirlerin yoğun olduğu yönlere hareket ederek traderların işini oldukça zorlaştırıyor.

glassnode

Bitcoin’in son günlerdeki durumu hakkında konuşan fenomen Daan Crypto Trades, yeni haftada CME vadeli işlemleri ile spot piyasa arasındaki boşluğun kapandığını belirtti.

X hesabından paylaşım yapan trader, duruma dair şu yorumu yaptı:

“Vadeli işlemlerin yeniden açılmasından sonra birkaç saat sürdü ancak Pazartesi günü oraya ulaştık ki bu oldukça sık görme eğiliminde olduğumuz bir şey.”

Bu arada bir diğer analist Skew, Bitcoin için ileriye dönük olarak dikkat edilmesi gereken birkaç kilit seviyeye dikkat çekti.

BTC fiyatının 64 bin dolar civarında şekillendiğini belirten Skew, alt tarafta 61 bin dolar ve 58 bin dolar, direnç olarak ise pivot seviyenin 67 bin dolarda olduğunu belirtti.

Analist, Bitcoin’in 58 bin dolara düşerek son iki ayın dibini görmesinin ardından spot alıcılar ile piyasanın toparlandığı görüşünde.

Bitcoin ETF’leri güç kazanıyor

ABD merkezli spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) önemli ölçüde giriş kaydetti.

Birleşik Krallık merkezli yatırım firması Farside tarafından sağlanan verilere göre, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) da dahil olmak üzere on spot ETF, nötrden pozitif akışlara geçti. Bu akışların toplam değeri 217 milyon dolar olarak kaydedildi.

3 Mayıs’ta, GBTC ETF’ye dönüştürüldükten sonraki ilk girişini kaydetti. GBTC, yeni haftaya da pozitif başladı.

Popüler finans yorumcusu WhalePanda, X’te yaptığı bir paylaşımda, şu ifadeye yer verdi:

“Girişlerin pozitif kalması, arzın toplandığını gösteriyor ve bu da piyasanın genel olarak yükselişte olduğunu işaret ediyor.”

WhalePanda ayrıca, Hong Kong’da yeni piyasaya sürülen spot ETF’ler için girişlerin “8-9 milyon dolarlık tutarlı bir hacimle oldukça istikrarlı” olduğunu belirtti, bu da yeni pazarların olumlu bir başlangıç yaptığını gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala