bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,351.85 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,569.54 0.17%
bnb
BNB (BNB) $ 610.60 3.81%
solana
Solana (SOL) $ 186.38 0.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617905 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645228 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216061 7.60%

Elon Musk, Yapay Zekâ Şirketi Kurdu

elon musk yapay zeka sirketi kurdu

SpaceX, Tesla ve Twitter gibi şirketleriyle tanınan Elon Musk, yeni alanlara yatırım yapmaya devam ediyor. Gün içinde yapay zekâ ile ilgili çalışmalara hız verdiği belirtilen Musk’ın yapay zekâ şirketi resmen kuruldu.

Musk, X.AI Yapay Zekâ Şirketini Kurdu

Bir devlet dosyalamasına göre Elon Musk, Nevada’da X.AI Corp. isimli yeni bir yapay zekâ şirketi kurdu. Dosyalamaya göre Elon Musk, şirketin listedeki tek yöneticisi konumunda. Elon Musk’ın aile ofisinin yöneticisi olan Jared Birchall ise şirketin sekreteri olarak görülüyor.

elon musk yapay zeka sirketi kurdu 2

Elon Musk’ın yeni şirketi, Musk’ın Twitter satın alımından önce sıkça bahsettiği X ismindeki bir projenin adını taşıyor. Bununla birlikte Musk’a ait olan Twitter, kısa bir süre önce şirket adını X Corp olarak değiştirmişti. Yine geçen hafta ortaya çıkan bir dosyalamaya göre Twitter’ın yeni şirketi Delaware’deki önceki merkezi yerine Nevada’da kuruldu. Musk, son aylarda OpenAI’ye rakip bir şirket kurmak adına çalışmalar yürütüyordu.

Sekiz yıl önce OpenAI’yi kuran Musk, şirketteki güç mücadelesini mevcut OpenAI CEO’su Sam Altman’a kaptırmasının ardından 2018 yılının başlarında şirketten ayrıldı. Son olarak Elon Musk, yeni şirketiyle OpenAI’ye rakip olmayı planlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala