bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,913.12 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,315.83 6.21%
bnb
BNB (BNB) $ 600.31 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.52 5.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523255 1.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474404 4.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150042 3.36%

Japonya’dan OpenAI’ye Destek

piyasa degerine gore en iyi yapay zeka coinleriwee 769x475 1

Yapay zekaya yönelik endişeler artıyor. Avrupa’daki soruşturmaların ardından Kanada’da harekete geçti. Yapay zeka (AI) sohbet robotu ChatGPT‘nin arkasındaki şirket OpenAI‘ın başı gizlilik ile dertte. Kanada’da OpenAI‘a karşı kişisel bilgileri izinsiz topladığı ve kullandığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Son olarak Japonya, farklı ülkelerden gelen yasakların ardından yapay zeka (AI) şirketi için belirsizliklerin ortasında OpenAI’ye destek gösterdi.

Japonya OpenAI’ye Destek Gösterdi

Japonya, ülke çapındaki yasaklar ve dünya çapındaki belirsizlikler arasında OpenAI’nin ChatGPT sohbet botuna destek gösteriyor. Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, Japonya’nın, gizlilik ve siber güvenlik sorunlarının ele alınması koşuluyla, AI teknolojisini OpenAI’nin ChatGPT sohbet botu gibi hükümet sistemlerine dahil etmeyi düşüneceğini söyledi.

Teknoloji Devlerinde Yapay Zeka Yarisi

OpenAI CEO’su Sam Altman, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile görüşmeden önce Japonya’ya yaptığı ziyarette üst düzey hükümet sözcüsü Matsuno’dan açıklamalar aldı. Matsuno, gizlilik ve siber güvenlik endişeleri giderilirse Japon hükümetinin OpenAI teknolojisini benimsemeyi düşüneceğini belirtti.

Hatırlatmak gerekirse Kanada Gizlilik Komiseri Ofisi’nin (OPC) 4 Nisan’da yaptığı açıklamada, soruşturmanın kimliği açıklanmayan bir kişinin şikayeti üzerine başlatıldığı bildirilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala