bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,706.80 2.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,209.11 3.19%
bnb
BNB (BNB) $ 593.68 1.31%
solana
Solana (SOL) $ 136.44 5.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507683 3.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455803 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144837 3.60%

Elon Musk, OpenAI’ye Rakip Bir AI Projesi Üzerinde Çalışıyor

elon musk openaiye rakip bir ai projesi uzerinde calisiyor

Başarılı girişimci Elon Musk, yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Son dönemlerin popüler konularından birisi olan OpenAI’nin ChatGPT’sine rakip olmak isteyen Elon Musk, yeni AI aracı için çalışmalara başlıyor.

Elon Musk, OpenAI’ye Rakip Olacak

Financial Times’ın haberine göre, Elon Musk, ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI’ye rakip olacak yeni bir yapay zekâ (AI) girişimi başlatmak için çalışmalara başlıyor. Habere göre sosyal medya platformu Twitter’ın sahibi olan Elon Musk, yapay zekâ araştırmacıları ve mühendislerinden oluşan bir ekip kuruyor.

elon musk openaiye rakip bir ai projesi uzerinde calisiyor 2

Musk yeni girişimini finanse etmek için de Tesla ve SpaceX şirketlerindeki yatırımcılarla da görüşmeler gerçekleştiriyor. Elon Musk da dahil olmak üzere bir grup yapay zekâ uzmanı ve endüstri yöneticisi, yakın zamanda OpenAI’nin GPT-4’ünden daha güçlü sistemler geliştirmeye altı aylık bir ara verilmesi çağrısında bulundu ve bu çalışmaların topluma verebileceği potansiyel riskleri konusunda uyarılarda bulundu.

Son olarak kısa bir süre önce Elon Musk’ın yapay zekâ ve üst düzey grafikler gibi görevler için gereken yüksek güçlü bilgi işlemi destekleyen sistemler olan binlerce grafik işlemci birimi satın aldığı aktarılmıştı.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala