bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,655.52 1.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,885.50 2.12%
bnb
BNB (BNB) $ 566.80 4.08%
solana
Solana (SOL) $ 142.31 3.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50072 0.74%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.429035 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146061 1.25%

Alibaba, ChatGPT Rakibini Piyasaya Sürecek

alibaba nft araclarini piyasaya suruyor 2

Birçok şirket yapay zeka konusunda çalışmalar gerçekleştirmeye başladı. Son olarak yapay zeka ile yakından ilgilenen isim teknoloji devi Alibaba oldu. Bulut bilgi işlem birimi, sohbet robotunu “yakın gelecekte” Alibaba’nın işletmelerine entegre edeceğini söylüyor, ancak zaman çizelgesi hakkında ayrıntı vermedi.

Son aylarda, dünyanın dört bir yanındaki teknoloji şirketleri kendi sözde üretken AI sohbet robotlarını tanıttı.

Alibaba’dan ChatGPT’ye Rakip Geliyor

Çinli teknoloji devi Alibaba, Tongyi Qianwen adlı kendi yapay zeka (AI) ChatGPT tarzı ürününü piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu.

alibaba chatgpt rakibini piyasaya surecekgtrg

Chatbot ilk etapta İngilizce ve Mandarin dilinde iletişim kurabilecekken, görev kapsamı arasında konuşmaları yazılı notlara dönüştürmek, e-posta yazmak ve iş teklifleri hazırlamak yer alacak.

ChatGPT, Kasım 2022’de Microsoft tarafından piyasaya sürüldü ve daha sonra şirketin internet tarayıcısı Bing’e entegre edildi. Üretken yapay zeka, gelişigüzel sohbet benzeri bir şekilde gelişmiş bilgi yanıtları sağlama, komutla farklı yazı stillerini taklit etme ve nihayetinde kullanıcıların akademik araştırmalardan film senaryolarına kadar her tür metni oluşturmasına yardımcı olma becerisi nedeniyle küresel manşetlere taşındı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala