bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,184.00 0.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.89 0.32%
bnb
BNB (BNB) $ 581.59 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 174.05 0.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522231 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482616 0.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155417 0.57%

Grayscale çekildi: Ethereum hayalleri suya düştü

grayscale ethereum etf

Varlık yöneticisi Grayscale, SEC’nin 30 Mayıs’ta nihai kararı vermesini beklemeden vadeli Ethereum ETF başvurusunu geri çekti.

Kripto para piyasasında çalkantılı süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), önemli bir destek noktası olan 64.000 dolar seviyesini kaybetti. Altcoin’lerin öncüsü Ether (ETH) ise haber akışının da etkisiyle 3.000 dolar bölgesine geri çekildi.

Geçtiğimiz gün varlık yöneticisi Grayscale’den ilginç bir hamle geldi. Grayscale, vadeli Ethereum ETF başvurusunu geri çekti. ABD’nin düzenleyici kurumu SEC, 30 Mayıs’ta bu başvuruyla ilgili nihai kararı verecekti. Grayscale’in hamlesi kripto uzmanlarını şaşırttı.

Ethereum

Grayscale neden başvurusunu geri çekti?

Spot Bitcoin ETF ihraççısı olan Grayscale, vadeli Ethereum ETF başvurusunu geri çekerek gündemde bomba etkisi yarattı. Ether (ETH) fiyatında düşüş yaşanırken, başvurunun neden geri çekildiği merak konusu haline geldi.

Varlık yöneticisi, 7 Mayıs tarihinde SEC’ye Grayscale Ethereum Futures Trust’ın geri çekilmesine dair bir bildirimde bulundu.

Varlık yöneticisi, bu başvuruyu 19 Eylül 2023 tarihinde yapmıştı. Onaylansaydı New York Borsası’nda listelenecekti. Bloomberg ETF analisti James Seyffart, Grayscale’in vadeli Ethereum ETF başvurusunu “truva atı” olarak değerlendiriyordu. Seyffart’a göre, varlık yöneticisi, vadeli ETF onaylandıktan sonra SEC’yi spot Ethereum ETF konusunda ikna edecekti.

Seyffart, SEC’nin Grayscale ile bu konuyu önceden konuştuğunu ve söylenenlerin Grayscale’i geri çekilmeye ittiğini tahmin etti.

SEC’nin takvimine göre, 23 Mayıs’ta spot Ethereum ETF başvurularıyla ilgili nihai karar verilecek. Grayscale’in vadeli Ethereum ETF başvurusunun resmi kararı ise 30 Mayıs tarihindeydi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala