bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,476.01 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.30 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 599.11 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 142.60 3.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520502 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465885 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14807 2.13%

Topluluğun El Koyduğu 36 Milyon Dolarlık JUNO Yanlış Adrese Yollandı

Topluluğun El Koyduğu 36 Milyon Dolarlik JUNO Yanliş Adrese Yollandi

Kripto para sektörü, günümüz finansal sistemi için devrimsel bir konuma sahip. Merkeziyetsiz finans, kullanıcılarına sunduğu birçok yeniliğin yanı sıra oldukça ilginç gelişmeler de yaşatabiliyor. Daha önce sizlerle paylaştığımız üzere bir JUNO balinası, varlıklarını uygusuz bir şekilde elde ettiği için topluluk tarafından oylanmış ve varlıklarına el konulmasına karar verilmişti. Ancak bir kod hatası sebebiyle işler istenildiği gibi gitmedi.

Balinanın JUNO Token’ları Bilinmeyen Adrese Aktarıldı

Topluluk tarafından oy çoğunlu ile airdrop dolandırıcılığı için suçlanan Takumi Asano adlı bir balinanın cüzdanından, 36 milyon dolar değerinde üç milyon JUNO ele geçirildi. Ancak sonrasında bir kod hatası, paranın nasıl harcanacağına oy verecek olan Juno token sahipleri tarafından kontrol edilen bir cüzdana gönderilmek yerine, fonlar yanlışlıkla  kimsenin erişemeyeceği bir adrese gönderildi.

JUNO’nun kurucu geliştiricilerinden Andrea Di Michele, geliştiricilere [Unity] akıllı sözleşmesinin adresini verdiğinde, işlem hash’ini altına koyarken akıllı sözleşmenin adresini yapıştırdığını belirterek olayı açıkladı.

Bununla birlikte, akıllı sözleşme adresi ile işlem hash’i arasında bir karışıklığa yol açan işlem karmasını belirtmedi.

Dimi’ye göre geliştiriciler, adresin kendisinden ziyade cüzdan adresiyle aynı görünen işlem karmasını yanlışlıkla kopyaladılar. Sonuç olarak, ele geçirilen fonlar, kimsenin erişemeyeceği Juno blok zincirinin bir bölümüne taşındı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala