bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,515.82 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,277.78 3.32%
bnb
BNB (BNB) $ 615.74 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 158.70 2.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545223 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497853 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163212 3.41%

Juno Network Yönetişimi, JUNO Balinasına Karşı Oy Kullandı

Juno Network Yönetişimi JUNO Balinasina Karşi Oy Kullandi

Kripto dünyası oldukça yenilikçi ve merkeziyetsiz yapısıyla oldukça ilginç konulara ev sahipliği yapabiliyor. Yine bunun bir örneği olarak Juno Network yönetişimi, geçtiğimiz hafta, farklı akıllı sözleşmelerin birbirleriyle etkileşime girmesine izin veren Cosmos tabanlı bir Blockchain ağı olan Juno Network, oldukça tartışmalı bir kararla karşı karşıya kaldı.

Öneri 16‘da yer alan JUNO token sahipleri  topluluğuna, bir topluluk üyesinin cüzdanının  token varlıklarının büyük bir bölümünün kaldırılması (ve topluluk havuzuna geri verilmesi veya tamamen yok edilmesi) gerekip gerekmediğini sordu.

Juno Network Yönetişimi, JUNO Balinasına Karşı Oy Kullandı

Juno Network Yönetişimi, JUNO Balinasına Karşı “Evet” Dedi

Kripto paralarda elinde o projenin token’ını bulunduran adresler, sahip oldukları varlık tutarınca bir söz hakkına sahiptir. Bu noktada Juno Network de kullanıcılarına böyle bir yönetişim izni sunarken, ortaya ilginç bir konu çıktı. Juno ağının en büyük balinalarından birisi için bir öneri sunuldu. Yönetişim tarafından balinanın varlıklarının geri alınması teklif edildi.

Yönetişim tarafından balinadan alınması istenen miktar, haberimizin yazımı itibarıyla 118.212.038 dolar değerinde 3.103.947 JUNO token’ı oldu.

Peki bu karar için sebep neydi? Söz konusu adresin Juno Network’te yakın zamanda bir hile iddia ediliyor. Ek olarak bunu yaparken, adres, bugünlerde neredeyse tüm DeFi tokenleri gibi oylama yetkileriyle gelen fahiş miktarda JUNO tokeni biriktirdi.

Teklif sahibine göre, bu hesap ağ için büyük bir risk oluşturuyordu.

İlk olarak, teklif sahibi, ekosistemde oyları geçmek için gereken “nisabın yarısına sahip” tek bir cüzdanın bulunmasının önemli bir endişe kaynağı olması gerektiğini belirtti.

Bu, temel olarak, bu bir JUNO balinasının, JUNO token ticareti yapan çeşitli kripto pazarlarını tamamen istikrarsızlaştırabileceği gibi bir riskin söz konusu olduğu açıklandı.

Tüm bu gelişmeler ile birlikte bu argümanlar Juno topluluğunun çoğunu ikna etmiş görünüyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala