bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,750.08 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.17 1.08%
bnb
BNB (BNB) $ 598.28 2.43%
solana
Solana (SOL) $ 139.34 4.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524011 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462065 2.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147314 3.09%

Solana (SOL) Kurucusundan Güncelleme Çağrısı

solana sol kurucusundan guncelleme cagrisi

Solana Blockchain ağının kurucu ortaklarından olan Anatoly Yakovenko, Solana topluluğuna son güncelleme hakkında bir çağrıda bulundu. Kurucu ortak tarafından yapılan çağrıda doğrulayıcıların bir an önce yeni güncellemeye geçmesi gerektiği belirtildi.

Solana’nın Büyük Güncellemesine Dair Yeni Detaylar

Solana’nın arkasındaki şirket olan Solana Labs’ın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, tüm doğrulayıcıları Blockchain Node’un en son sürümü olan 1.13.5’e güncellemeye çağırdı. Solana’nın yeni güncellemesi Anatoly Yakovenko’ya göre, UDP tabanlı protokollerin aşırı yüklenmesinden kaynaklanan tüm Solana ağ kesintileri sorununu çözüyor.

Söz konusu bu sorun, henüz test aşamasında olan Solana ağının uzun süreli kapanmalarına ve erişimin sağlanamamasına neden olmuştu. Solscan’e göre, Solana ağındaki en büyük doğrulayıcıların büyük bir kısmı henüz güncelleme işlemini gerçekleştirmedi. Tüm doğrulayıcıların sadece yüzde 44.53’ü en son sürüme güncelledi. Bu verilere göre, yeni güncelleme tüm Solana doğrulayıcılarının yarısından fazlası tarafından kullanılmıyor.

solana sol kurucusundan guncelleme cagrisi 2

Solana için oldukça önemli olan bu güncellemeye dair yükseltme oranının düşük kalması, topluluğun hala Solana’nın bir Blockchain olarak performansı hakkında bazı sorunlar nedeniyle yaşadığının bir göstergesi. Blockchain Node’unun büyük veri sunucuları tarafından bloke edilmesi, merkezi depolamalar, uzun süreli kesintiler ve kurucu ortağın kişisel olarak doğrulayıcılardan güncelleme istemek zorunda kalması da pek çok soruyu gündeme getiriyor. Bu durum ayrıca Solana Blockchain ağına olan güvensizliği de beraberinde getiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala