Paribu Sponsorluğundaki #KriptoVeteran Buluşmalarının On Beşincisi Gerçekleşti

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 4 dk

Paylaş:

Blokzincir ve kripto para dünyasının önemli isimlerinden Cemil Şinasi Türün, Erkan Öz ve İsmail Hakkı Polat Paribu sponsorluğundaki BTCHaber canlı yayını KriptoVeteran’da buluştu.

On beşincisi gerçekleşen KriptoVeteran buluşmalarında, kripto para dünyasının üç tanınmış ismi canlı yayında bir araya geldi. Geçtiğimiz haftanın önemli gelişmelerini değerlendirdi. Bu bölümün gündem maddeleri şu şekildeydi:

  • Kripto para piyasasında ayı sezonu mu başlıyor?
  • Kripto para düzenlemelerine ilişkin son gelişmeler
  • Elon Musk spekülasyonları, Ethereum’un ve rakiplerinin yükselişi, DeFi hırsızlıkları ve dahası bu yayında.

Neler Konuşuldu?

İsmail Hakkı Polat son günlerin gündem maddelerinden olan kripto para borsalarının hareketliliğinden, kripto para düzenlemelerinden ve piyasa ile ilgili dünyada ve Türkiye’deki gelişmelerden bahsetti ve sözü Erkan Öz’e bıraktı:

“Öncelikle şunu söyleme gerek aslında. Herhangi bir piyasada bu kadar kısa süre içerisinde %40’tan fazla bir düşüş olsaydı dünya hükümetleri bir araya gelirdi. Merkez bankaları koordinasyon toplantıları yapardı ve acil durum toplantıları yapılırdı. Burada spekülasyonlarda doğru tarafta olanlar kazandı yanlış tarafta olanlar ise kaybetti ve sistem kendi kendine devam etti. Bu kripto paralarda dediğiniz gibi yeni oluşan bir durum değil 2017 yükseliş sezonunda %38, %39 ve %40 civarında yaklaşık beş veya altı tane böyle olay gerçekleşti. Bugünkü yaşanılan olayın sebebi bu tip düzeltmeler yeterince olmadı ve daha yavaş kaldı. Yükseliş hızı 2017’den daha hızlıydı. O sebeple bu kadar hızlı bir düzeltme ile karşı karşıya kaldık ve Elon Musk ve Çin Fud’u gibi durumlar tetikleyici oldu”.

Erkan öz; ayı piyasası ile ilgili temel analiz verilerinden ve Bitcoin’in zincir üzerindeki çeşitli faaliyetlerinden elde edilmiş veriler hakkında konuştu:

“Çoğu veri seviyesinden çok uzaklarda yani bu verilere baktığımız zaman daha zirveye ulaşmak için %55 daha gidilmesi gerektiğini görüyoruz. Şu anda verilerin bize söylediği henüz zirvenin görülmediğini ve bu zirvenin daha çok uzakta olduğu söylüyor. Fakat şu demek değil buradan daha aşağıya gidiş olmaz demek değildir. Bazı teknik analistler düşüş sezonu geldi veya ayı sezonu geldi derken bizim söylediğimizden farklı bir şey ifade ediyor da olabilirler. Çünkü ayı sezonunun birçok farklı tarifi var. Benim bahsettiğim durum bu sezonun henüz bitmediği yani 2013-2014 ya da 2017-2018 gibi şu anda 2020-2021 sezonu da bu verilere göre bitmiş değil.”

İsmail Hakkı Polat; henüz ayı sezonuyla ilgili yeterli bir veri olmadığını ve gelişmelerin daha yakından takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Ardından Cemil Şinasi Türün’e ayı piyasası yorumunu, son güncel durumları ve düzenlemeler hakkındaki düşüncelerini sordu. Cemil Şinasi Türün, şu ifadeleri kullandı:

“Düzenlemelerden bahsetmek gerekirse Thodex olayından sonra devletin üst kademelerinden bir talimat verildiği söylendi. Bu talimata göre de hızlı bir şekilde kripto  para borsalarının düzene kavuşturmasının istendiği duyuruldu. Buna göre de adımlar atılıyor ve bazı toplantılar yapılmış hem sektörden bilgiler alınmış ve hem de kamudan öneriler dinlenmiş. Lütfi Elvan açıklamasında düzenlemelerin yapılacağını bu sırada kullanıcıların dikkatli olmaları gerektiğini duyurmuştu fakat daha net bir çerçeve çizilmemiş. Benim de başka kaynaklardan duyduğuma göre düzenlemelerin çok can yakıcı olmayacağı kripto para piyasasını üzmeyeceği doğrultusunda. Ayrıca daha önce yapılmış olan MASAK ve Merkez Bankası’nın açıklamalarının da gündeme geleceğini düşünüyorum. Şimdilik devlet tarafından hızlı bir çalışma bir gayret olduğunu dışında çok net bir resim veremesek de düzenlemelerin geleceğini düşünüyorum.”

İsmail Hakkı Polat, kripto para piyasasında adını sıkça duyduğumuz Elon Musk’ın kripto para faaliyetlerinden bahsetti ve sözü Cemil Şinasi Türün’e bıraktı:

“Son dönemde Elon Musk’ın Bitcoin’in fiyatına yaptığı düşürücü faktörleri herkes gördü. Ancak çok dikkat çekmeyen 3-5 tane nokta vardı ben de bunları yazımda kaynaklarıyla birlikte sıraladım. ARK Invest diye bir fon var. Başında da Cathie Wood diye akıllı, stratejist biri var. Son bir yıl içerisinde teknoloji hisselerine yatırım yaparak bu teknoloji fonuyla çok ciddi bir gelir elde etti. Bu fon Tesla’nın 2021’de çok büyük kazançlı çıktı. Dolayısıyla bu fonun yapmış olduğu Tesla ve Square yatırımlarının, her ikisinin de  Bitcoin pozisyonu almasının ARK’ın stratejisiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.”

Bu konuyla ilgili Cemil Şinasi Türün’ün yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Son olarak İsmail Hakkı Polat; “Teknolojiyi iyi kavrayan biri olarak önümüzdeki dönem Ethereum’daki teknolojik gelişmeler bu konjonktürü nasıl etkileyebilir?” sorusunu Türün’e yöneltti:

“Ethereum çok pahalı şu anda çok ciddi bir DeFi çalışıyor üzerinde ama Ethereum üzerindeki geliştirmeler daha henüz önümüzdeki dönemde yapılacak ve yapıldığı zaman bu ekosistemi çok değiştirecek düzenlemeler olacak.”

Yayına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

512x512

Yazar: BTCHaber

BlackRock yöneticisi Bitcoin tartışmasına el attı: Riskli değil!

BlackRock’ın dijital varlıklar bölümü başkanı Robbie Mitchnick, Bitcoin’in “riskli” olarak nitelendirilmesinin yanlış olduğunu belirtti. 24 Eylül’de Bloomberg ile gerçekleştirdiği röportajda, kripto para sektöründeki olayların bazı açılardan kendi kendine zarar verdiğini ifade etti. Mitchnick, bazı araştırma yayınlarının Bitcoin’in riskli bir varlık olduğu yönündeki görüşleri desteklediğini, bu nedenle Bitcoin’in hisse senetleri gibi değerlendirilmesine yol açtığını vurguladı. Ancak, ...

Bağlantıyı kopyala