bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,937.40 2.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,189.46 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 599.71 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 153.42 3.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527993 3.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479575 5.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154282 4.63%

Kriptolarda Düşüş mü, Bitiş mi, Yeniden Doğuş mu? 

Kriptolarda düşüş yeniden doğuşun göstergesi olabilir mi? İsmail Hakkı Polat, Cemil Şinasi Türün ve Erkan Öz, Kriptoveteran’ın yeni bölümünde bu sorunun yanıtını ararken piyasalardaki son durumu da değerlendirdi.

Nelerden Bahsedildi?

kriptolarda düşüş

İsmail Hakkı Polat, Cemil Şinasi Türün ve Erkan Öz’e 2022’de yaşanan ayı piyasasının diğerlerinden farkı nedir? sorusunu yöneltti. 2014 ve 2017/18 yıllarında yaşanan ayı piyasalarının bu yıl yaşanandan daha zorlu olduğunu vurgulayan Erkan Öz, bitcoini yıkmaya yönelik operasyonların gerçekleştirildiğini hatırlattı. “Geçmiş dönemlerde olmadığı kadar çok merkezi teşkilat kripto dünyasını sarmış durumda.” diyen Öz, bankaları taklit etmeye çalışan merkezi şirketlerin olduğunu belirtti. Regülasyonların olmaması dolayısıyla riskli işlemlerin yapıldığını kaydeden Öz, “Ya ciddi anlamda birkaç merkezi kuruluş ve merkeziyetsizmiş gibi yapan ama içerisinde merkezi ögeler barındıran DeFi grupları daha çökecek ya da durum burada stabilize olacak biraz. Ayrıca 2023 başlarında özellikle, Fed faiz artışlarını çok yüksek yapmıyor diye piyasalara bir canlanma da gelebilir.” dedi ve ekledi:

“Fed faiz kararını biraz aşağı çekerse piyasalarda ufak bir yükseliş görebiliriz. Ama dünya ekonomisi 2023 için genel anlamda olumlu sinyaller vermiyor. Kredi büyüme rakamları ve getiri eğrileri de iç açıcı değil. Belli yukarı yönlü denemeler olsa bile 2023’ün sonuna doğru tekrar aşağı doğru bir çekiş gelecektir.”

kriptolarda düşüş

Cemil Şinasi Türün ise ekonominin bir kabuk değiştirme aşamasında olduğunun altını çizdi. Her yeni sistemin, bir önceki ile çatıştığını belirten Türün, “Henüz 20’li yaşlarında olduğunu gözlemlediğim blockchain teknolojisinin geleceğine inanan bir kitle var ve geleceği onlar inşa edecek. Bu kitle her geçen yıl artış gösterecek. Hatta klasik iş dünyasından insanların da ilgisi bu yöne kayacak.” dedi.

Kriptolarda Düşüş Aslında Yeni Bir Açılım

Günümüzde kripto varlıklara ilişkin ciddi bir soru işareti olmadığını söyleyen Türün, regülasyonlar ile birlikte işlerin daha da düzene gireceğini belirtti.

“Merkezi yapıların olmadığı yeni nesil start uplar’ın ortaya çıkması muhtemel. Önümüzdeki süreçte Google gibi bir start up bekliyorum. Ortalığı toparlayan bir wallet veya yeni tür bir DeFi olabilir. Ama kesinlikle yaşlı nesile de hitap eden bir şey olacaktır. Çünkü şu anki sistemde yaşlıların kullanımı mümkün değil.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala