bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 56,906.25 5.69%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,879.98 3.72%
bnb
BNB (BNB) $ 544.99 4.27%
solana
Solana (SOL) $ 124.46 0.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501997 0.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.430598 1.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.122997 8.09%

Çin’den ABD’ye karşı hamle: Dev yapay zeka fabrikası kuracak

Çin ABD

Çin’den ABD’ye karşı yeni çip hamlesi geldi. Çinli bilim insanlarının yapay zeka yarı iletken çipleri oluşturmak için dev tesis inşa etmeyi planladığı bildirildi. Fabrika için yer arayışına başlandığı belirtildi.

yapay zeka abd seçimleri

Çin, ABD yasaklarını karşı harekete geçti

South China Morning Post’un (SCMP) haberine göre Çin’in bu adım yerel endüstriyi etkileyen yaptırımları aşmayı hedeflediği belirtildi. Ülkede yetkililerin yapay zeka destekli çip fabrikaları kurmak için harekete geçtiği ifade edildi. Haberde elektron ışınları ile çiplerin yerinde üretimi için yüksek kaliteli ışık kaynağı yaratılacağı belirtildi.

Habere göre Tsinghua Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı, fabrikayı geliştirmek için uygun alanı seçmek üzere Xiongan Yeni Bölgesi’ndeki yetkililerle görüşmelerde bulundu.

Çinli bilim insanlarının çalıştığı teknolojinin, Hollanda merkezli Advanced Semiconductor Materials Lithography’nin sahip olduğu teknolojiye benzediğine dikkat çekildi. ABD, yapay zeka çip üreticisi Nvidia’nın en güçlü ürünlerini Çin’e satmasını engellemişti. Şirketin üst düzey makinelerini Çin pazarına satması da yasalanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala