bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,738.61 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,953.81 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 568.69 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 159.97 4.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518446 1.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452956 1.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151448 1.41%

Tether’den Avrupalı yapay zeka firmasına stratejik yatırım

tether2

Stablecoin devi Tether, Almanya’da listelenen Bitcoin madencisi Northern Data Group’a stratejik bir yatırım yaptığını duyurdu. İkilinin “Avrupa’nın en büyük bağımsız yapay zeka oyuncusu” olacağı belirtildi.

Tether’in büyük yapay zeka oyunu

Tether’in yaptığı açıklamaya göre şirket, Northern Data’nın “esnek veri depolama ve yüksek performanslı bilgi işlem” taahhüdünün, stablecoin ihraççısının “ileriye dönük” hedefleriyle uyumlu olduğunu söyledi. Firmanın girişimleri, diğer özelliklerin yanı sıra yapay zeka ve eşler arası iletişim dahil olmak üzere çeşitli teknolojilerden yararlanacak.

Tether’in Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino yaptığı açıklamada, “Yeni teknolojik sınırlara yeni bir girişimi temsil ettiği için Northern Data Group’a yapılan bu yatırımdan heyecan duyuyoruz. Bu yatırım, Tether tokenlerinin rezervlerinin gücünü ve bütünlüğünü korurken sorumlu büyüme ve inovasyona olan bağlılığımızın altını çiziyor” ifadelerini kullandı.

tether yatirim

Tether’in resmi açıklamasından önce Forbes, firmanın İrlandalı bir paravan şirket Damoon aracılığıyla Nvidia’nın H100 bulut GPU’larının 10.000’ine 420 milyon dolar yatırım yaptığını bildirdi. Ayrıca Tether’in anlaşmanın bir parçası olarak Northern Data’nın yüzde 20 hissesini satın aldığını iddia etti.

Tether, GPU satın alımı için kesin bir rakam vermedi, ancak Northern Data’ya yaptığı yatırımın Damoon aracılığıyla yapıldığını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala