bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,971.87 2.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.88 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 590.42 3.87%
solana
Solana (SOL) $ 136.35 5.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517407 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455577 3.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145377 3.75%

Apple’ın Devrim Niteliğindeki Ürünü Hisselere Negatif Yansıdı

Applein Devrim Niteligindeki Urunu Hisselere Negatif Yansidi55

Teknoloji devi Apple, uzun yıllar sonra ilk yeni ana ürününü piyasaya sürdü. Şirketin ‘devrim niteliğinde’ tanımlaması yaptığı Vision Pro gözlüğü, teknoloji dünyasını heyecanlandırdı. Ürün, metaverse olan yakınlığıyla kripto dünyasında sevinçle karşılandı. Buna rağmen heyecan, şirketin hisselerine yansımadı. Apple hisseleri, merakla beklenen yeni ürününün ardından düşüş kaydetti.

Apple’ın ‘Vision Pro’ Gözlüğü Teknoloji Dünyasını Heyecanlandırdı

Apple, 2014’ten bu yana ilk yeni ana ürünü ‘Vision Pro‘ gözlüğünü tanıttı. Artırılmış gerçeklik başlığının fiyatı 3 bin 500 dolar olarak açıklandı. Teknoloji dünyasını heyecanlandıran ürün, yatırımcılarda bilinmezliğe yol açtı. Şirketin hisseleri dün yüzde 0,76 düşüş kaydetti. Wall Street’teki negatif atmosfer de Apple’ın günü ekside kapatmasında etkili oldu.

Apple hisseleri, dün lansman öncesinde 185 dolara kadar yükselirken, piyasa değeri 3 trilyon dolara yaklaştı. Yeni ürünlerin tanıtılmasının ardından şirketin hisseleri, yönünü aşağı çevirdi ve yüzde 0,76 düşüşle 179,58 dolara kadar geriledi. Şirketin ortaklık kurduğu oyun geliştirme yazılımı üreticisi Unity hisseleri ise yüzde 17,16 artış kaydetti.

Applein Devrim Niteligindeki Urunu Hisselerine Negatif Yansidi33 1

Analistler, lansman öncesinde Apple‘ın Vision Pro ürünü ile ilgili çok yüksek beklentinin oluştuğunu ifade etti. Bazı analistlere göre yatırımcılar, ilgi ve kullanıcı çekmekte zorlanan metaverse atağından endişe duymuş olabilirler. Teknoloji dünyasında devrim yaratan geçmişi bulunan Apple’ın bile metaverse için etkili olamayabileceği ifade edildi.

Diğer yandan lansman öncesi Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), CeekK VR (CEEK) gibi metaverse projelerine de yüksek ilgi gösterildi. SEC’in Binance‘e dava açması ise Bitcoin (BTC) liderliğinde kripto piyasasını alt üst etti. BTC, 26 bin 800 dolardan 25 bin 360 dolara kadar geriledi. Yükseliş beklenen metaverse coin’lerinde sert düşüşler yaşandı. SAND, yüzde 18 düşüş kaydederken; MANA, yüzde 16 kayıp yaşadı. Kripto şirketi Coinbase ise yüzde 9’dan fazla değer kaybetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala