bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,577.77 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,014.28 1.72%
bnb
BNB (BNB) $ 585.31 1.33%
solana
Solana (SOL) $ 146.74 4.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52746 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459576 1.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149206 4.15%

Oyun Motoru Unity’den Web3 İçin Kritik Adım

oyun motoru unityden web3 icin kritik adim

Oyun motoru Unity, web3 ve kripto dünyası önemli bir gelişmeyi duyurdu. Unity, Web3 teknolojisiyle ilgilenen geliştiricilere yönelik Metamask, Solana ve Tezos’un da dahil olduğu 13 platformu Asset Store’a ekledi. Unity, bu adım ile geliştiricilerin ademi merkeziyet çabalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Söz konusu gelişmenin web3 oyunlarına olan ilginin artması ve blockchain oyunlarının geleceği açısından önemli olduğu ifade ediliyor.

oyun motoru unityden web3 icin kritik adim2

Unity’den Web3 v e Blockchain Adımı

Unity, Web3 ve kripto sektörü için önemli bir duyuru yaptı. Buna göre geliştiriciler, Metamask, Solana ve Tezos gibi platformlara Asset Store üzerinden erişebilecek. Web3 araçları, üçüncü taraflara gerek duymadan doğrudan oyunlara entegre edilebilecek.

Metamask‘ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, geliştiricilerin oyunlarını cüzdana bağlayabileceği ve kullanıcıların oyun içinde web3 özelliklerle etkileşim kurmasını sağlayacağı belirtildi. Metamask, “Yepyeni bir oyun düzeyine hazır olun!” ifadesini kullandı. Metamask, Unity’e eklenen 13 platformdan biri olarak öne çıktı. Algorand, Aptos Labs, Dapper Labs, ImmutableX, Solana, Tezos ve Infura da listede yer alıyor.

Unity’nin yeni entegrasyonlarının oyunlardaki sahiplik modelinin değişmesine olanak tanıyacağı belirtiliyor. DappRadar, oyuncuların Ocak 2023’teki blockchain etkinliğinin yüzde 48’ini oluşturduğunu ortaya koymuştu. DappRadar analisti Sara Gherghelas, blockchain teknolojisinin benimsenmesiyle oyunların daha fazla ilgi çekeceğini söylemişti. Illivium kurucusu Kieran Warwick ise ‘düşük kalitali’ oyun algısı nedeniyle blockchain oyunlarının, sıradan oyuncuları piyasa çekmekte zorlandığını belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala