bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,273.76 1.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,070.14 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 574.62 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 170.29 1.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.509214 2.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467676 2.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148953 2.84%

Solana’nın İyileştirme Planı Belli Oldu

solananin iyilestirme plani belli oldu

Solana‘da hafta sonu yaşanan kesinti gündemden düşmüyor. Geçen yıl da pek çok tekrarlanan kesintiler nedeniyle yazılımcıların çalışmaları devam ediyordu. Son gelen güncelleme nedeniyle ağdaki aktivite neredeyse sıfıra indi. Yoğun tepki çeken olayların ardından Solana kurucusu Anatoly Yakovenko yeni planlarını açıkladı.

Solana‘nın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, büyük güncellemeler sırasında istikrarı korumanın zor olduğunu belirterek, yeni planlarını açıkladı. Yakovenko, yaptığı açıklamada Solana Labs’ın ağ güvenilirliği ve çalışma süresi için yazılım yükseltme sürecinde iyileştirmeler yapacağını söyledi. Yakovenko, dün Solana’daki ağ kesintilerinin zincir içi oylamadan kaynaklandığı yönündeki iddialara ‘cehalet’ ifadesini kullanarak sert tepki göstermişti.

solananin iyilestirme plani belli oldu2

Solana, Ağ Yükseltmelerini İyileştirecek

Hızlı, ölçeklenebilir ve güvenilir bir ağın öncelikleri arasında olduğunu belirten Yakovenko, “Hız ve ölçek geliştirmelerine odaklanan geçen haftaki 1.14 ağ güncellemesiyle ilgili sorunlar, bu büyük güncellemeler sırasında istikrarı korumanın ne kadar zor olduğunu açıkça ortaya koydu” ifadesini kullandı. Yakovenko’nun Solana Labs’te yayınladığı blog yazısında, çekirdek mühendislerin 1.14 sürümüne kadar ağın hızı ve kullanılabilirliğini etkileyen sorunları çözmek için çalıştığını belirtti. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için bu konulara öncelik verildiği ifade edildi.

En son sürümün ardından mühendislerin açıkları test etmek için harici geliştiriciler ve denetçiler ile çalışmayı planladığı ifade edildi. Bu çerçevede Solana Labs çekirdek mühendislik ekibinin neredeyse üçte birini içeren bir rakip ekip oluşturulacak. Çekirdek mühendisler, Jump Crypto’nun Firedancer ekibi de dahil olmak üzere harici çekirdek mühendislerini desteklemeye devam edecek. Çekirdek mühendislerin yeniden başlatma sürecini de iyileştirmeyi hedeflediği aktarıldı. Solana Labs ve üçüncü taraf çekirdek mühendislik ekiplerinin ağı iyileştirmek için istikrara odaklanmaya devam edeceği bildirildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala