bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,145.99 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.68 0.61%
bnb
BNB (BNB) $ 580.16 0.14%
solana
Solana (SOL) $ 174.94 1.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52262 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480363 0.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155374 0.15%

Ünlü isimden beş altcoin için şok eden sözler!

michael saylor xrp altcoin

Bitcoin maksimalisti Michael Saylor, spot Ethereum ETF’lerine ve sektörün önemli beş altcoin’inin gidişatına değindi. Saylor, kurduğu cümleler ile tepki topladı.

Spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasıyla birlikte kripto sektörü farklı bir boyuta evrildi. Kurumsal kabul konuşulmaya başlandı ve altcoin’lerin gidişatı merak konusu haline geldi.

Gözler Bitcoin’den sonra Ethereum’a çevrildi. Altcoin’lerin liderinin izleyeceği yol ve spot ETF’lerin onaylanıp onaylanmayacağı gündemi ısıtmaya başladı.

Bitcoin maksimalisti olarak bilinen Michael Saylor, spot Ethereum ETF’lerin reddedilmesi haline yaşanabileceklere değindi. Saylor, sektörün önemli beş altcoin’ini adeta topa tuttu!

Saylor altcoin

Saylor neler söyledi?

MicroStrategy’nin kurucu ortağı Michael Saylor, Bitcoin ile ilgili yaptığı bir konferansta, Ether (ETH), Ripple (XRP), Solana (SOL), BNB Chain (BNB) ve Cardano’yu (ADA) hedef aldı.

Spot Ethereum ETF’lerinin onaylanmama ihtimaline değinen Saylor, bu yaz altcoin’lerde kargaşa yaşanabileceğinin sinyalini verdi. Saylor, “Spot Ethereum ETF’leri onaylanmadığında, muhtemelen bu yaz, Ethereum bir emtia değil, bir kripto varlık olarak kabul edilecek.” dedi.

saylor altcoin yorum

Saylor’a göre, altcoin’lerdeki kargaşa bu aşamadan sonra gerçekleşecek. Ethereum’un kripto varlık olarak yaftalanmasından sonra sektörün önemli altcoin’lerinin hedef haline geleceğini aktardı.

Saylor, Ethereum, BNB, Solana, Ripple ve Cardano’nun kayıt dışı bir menkul kıymet olarak gösterileceğini öne sürdü. Ayrıca Saylor, bu altcoin’lerinin hiçbirinin spot ETF’inin olmayacağını söyledi.

Bitcoin maksimalisti, saydığı bu beş altcoin’in Wall Street ve diğer kurumsallar tarafından kabul görmeyeceğini iddia etti.

Ethereum, BNB, Solana, Ripple ve Cardano neden hedef haline geldi?


Saylor, neden bu altcoin’leri hedef aldı?

Michael Saylor’un Ripple, Ether, Cardano, BNB ve Solana’yı hedef aldı. Saylor’un yorumları oldukça fazla tepki alsa da şaşırtmadı. Bilindiği üzere SEC, Saylor’un saydığı bu altcoin’ler ile sorunlar yaşıyor.

ABD’nin menkul kıymet düzenleyicisi SEC, Ripple’ın kayıt dışı XRP satışı yaptığı ve bundan kâr elde ettiği yönünde iddialarıyla dava açmıştı. SEC ve Ripple arasındaki dava çekişmeli bir şekilde devam ediyor. SEC, Ripple’ın bir menkul kıymet olduğu yönündeki ısrarını sürdürüyor. Ripple tarafı ise iddiaları reddediyor.

SEC gensler

Diğer taraftan SEC, Ethereum’un da kayıt dışı bir menkul kıymet olduğu yönünde görüş bildiriyor. Ethereum geliştirici ekibi, geçtiğimiz günlerde SEC’ye dava açmıştı. Ekip, SEC’nin bir yıldır Ethereum’u kayıt dışı menkul kıymet olarak suçladığını öne sürdü. SEC’nin başındaki isim olan Gary Gensler ise Ethereum ile ilgili demeç vermekten kaçınıyor.

Diğer taraftan BNB ise Binance nedeniyle SEC’nin radarında. Bilindiği üzere Binance, kara para aklama suçlarını kabul etti ve Binance’in kurucusu CZ hapis cezası aldı. Binance, özellikle BNB ile kayıt dışı menkul kıymet operasyonlarını yürüttüğü yönünde suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Saylor’un hedef aldığı Cardano ve Solana da SEC’nin kayıt dışı menkul kıymet olarak gördüğü altcoin’ler arasında yer alıyor. SEC, bir davada birçok altcoin’in menkul kıymet olduğunu açıklamıştı. Bunların arasında ise Ripple ile benzer sebeplerden dolayı Cardano ve Solana yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala