bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,112.98 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.35 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 579.65 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 174.14 0.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522179 0.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480271 0.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154916 0.14%

Stablecoin’ler çığ gibi büyüyor: Visa geride mi kalacak?

visa stablecoin

Kripto sektörünün günden güne benimsenmesiyle artan stablecoin talebi, ödeme devi Visa’yı geride bırakabilir mi? Araştırma firması Sacra, önemli bir rapor sundu.

Spot Bitcoin ETF’lerinin ABD’de işleme başlamasıyla birlikte kripto sektöründe yeni bir döneme girildi. FTX’in iflas ettiği yıla göre, bu dönemde sektöre yönelim artış gösterdi. Kripto para yatırımlarından ziyade, artan stablecoin kullanımı ise dikkat çekti.

Araştırma kuruluşu Sacra, stablecoin’ler üzerine yaptığı incelemede potansiyel büyümeye değindi. Bu büyüme geleneksel finans aktörlerinden birisi olan Visa’yı geride bırakacak mı?

stablecoin visa

Stablecoin’ler günden güne potansiyelini artırıyor

Yapılan araştırmalar, küresel çapta stablecoin talebinin artış gösterdiğini öne serdi. Özellikle Türkiye, GSYH (Gayrisafi Yurt İçi Hasıla) oranına göre stablecoin kullanımında dünyada birinci oldu.

Fiat para birimlerinin dijital ortamda kullanımını kolaylaştıran ve kripto para alım satımında da önemli bir aktör olan stablecoin’ler, kullanıcılar tarafından günden güne ilgi görmeye devam ediyor.

Sacra’nın kurucu ortağı Jan-Erik Asplund, yayımladığı bir blog yazısında, stablecoin’lerin sınır ötesi para transferlerinde de önemli bir konuma gelmesiyle birlikte potansiyelini artırdığını öne sürdü. Asplund, stablecoin toplam ödeme hacminin 4 trilyon doların üzerine çıkacağını ve geleneksel ödeme devi Visa’yı geride bırakacağını iddia etti.

Asplund, konuyla ilgili, Stablecoin’ler rahatlık sayesinde kazanıyor, sınır ötesi ödemelerin haftanın herhangi bir gününde (yalnızca iş günleri yerine), hızlı (6 ila 9 saat yerine dakikalar içinde) ve daha düşük maliyetle (0,0037 ABD Dolarına karşı 12 ABD Doları) tamamlanmasını sağlıyor.” yorumunda bulundu.

Visa’nın kripto başkanı Cuy Sheffield karşı bir hamlede bulundu. Sheffield, stablecoin verilerinin “çok fazla gürültü” yaydığını ve zincir içi işlemlerin geleneksel tarafa benzemediğini savundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala