bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,060.97 0.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.35 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 576.90 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 173.80 3.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521399 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479507 0.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152819 0.17%

Türkiye’de kripto sesleri: Vergiler yolda mı?

bitcoin btc kripto yasa

Habertürk tarafından yapılan bir habere göre, kripto varlıklara iki ayrı vergi getirilmesi planlanıyor. Bu vergiler, kripto para piyasasını tedirgin etmeyecek şekilde hazırlanacak.

Kripto para piyasasının canlanması, yatırımcı sayısında artışa yol açtı. Bitcoin (BTC) özelinde devam eden boğa sezonunda, birçok yeni yatırımcı sektöre dahil oldu. Artan talep ve benimsenme oranları ise ülkeleri harekete geçirdi. Birçok ülke henüz kripto regülasyonlarında ön hazırlık içerisinde. Diğer taraftan Türkiye, sektöre zarar vermeden gerekli yasal düzenlemeleri tamamlamak üzere.

Habertürk’ün yayımladığı bir habere göre, kripto para piyasasına zarar vermeyecek şekilde bir vergi hazırlığı planlanıyor. Tıpkı tahvil ve borsa hisseleri gibi olacağı düşünülen vergi yasası, BSMV gibi düşük oranda olacak.

Türkiye kripto vergi

Türkiye’de kripto paralara vergi hazırlığı

Türkiye’de kripto gündeminde sular ısınmaya başladı. Belediye seçimlerinden sonra üzerine düşüleceği aktarılan kripto yasasında, vergi başlığı gündeme düştü. Habertürk’e göre, Sermaye Piyasası Kurulu da bir çalışma yaparken, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı da ayrı bir çalışma yürütüyor.

Çalışmalara dair görüş paylaşan Ondokuzmayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Batı, kripto varlıklar için bir tür işlem vergisinin getirileceğini, diğer taraftan stopaj stopaj vergilendirilmesinin de yürürlüğe alınacağını aktardı.

Habertürk, konunun ayrıntılarına da değindi. Habere göre, vergi mevzuatının düzenlenmesi için Sermaye Piyasası Kurulu’nun düzenlemesi beklenecek. Gelir İdaresi Başkanlığı, kripto paraya yüzde 5 oranında olan BSMV vergisi getirmeyi planlıyor.

Basına yansıyan bilgilere göre, bu yeni düzenlemeler kripto piyasasını ürkütmeyecek şekilde binde bir oranında gerçekleştirilecek.

İşlem vergisinin haricinde bir diğer vergi de stopaj olacak. Paranın yurt dışına çıkışını önlemek amacıyla yapılan çalışmada, vergi kesintisi yoluyla vergi alınacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala