bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Finansal teknoloji şirketi Ziv4’e milyon euroluk değerleme

ziv4

Ocak 2023 itibariyle Estonya’da kurulan yapay zeka ve algoritma odaklı finansal teknoloji şirketi Ziv4 Technology, 1 milyon euro değerleme üzerinden 65 bin euro tohum öncesi yatırımı aldı. 

Finansal piyasalardaki amatör ve yarı-profesyonel yatırımcılara önemli kolaylıklar sağlamayı hedefleyen şirket, aldığı yatırım ile birlikte geliştirmelere devam ederek yapay zeka etkisini ürün portföyüne daha fazla yansıtmayı hedefliyor.

Ziv4’ün geliştirdiği araçlar arasında kripto paralar için algoritimik ticaret, korelasyon botları, yapay zeka destekli haber analizi ile işlem yapan ticaret botu yer alıyor. Hali hazırda sektörün en büyük borsalarından Binance ve Gate ile entegre olan botların önümüzdeki dönemde daha fazla borsada boy göstermesi bekleniyor.

Girişimin, Borsa İstanbul için KAP haberlerini analiz edip sınıflandıran ve gelen haberlere göre otomatik alım-satım yapan yazılımları da dikkat çekiyor. 

Ziv4 kurucu ortakları Ahmet Yasin Acar, Ömer Faruk Yıldırım ve Hüseyin Kaan Küçük, yaptıkları açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Yatırım aldığımız bu dönemde ürünlerimizi tamamlayıp yapay zekanın gücünü daha da artırmak için çalışacağız. Teknolojiyi herkes için ulaşılabilir kılarak demoktratik bir finansal piyasa ortamı yaratılmasına aracı olmak istiyoruz. Bu, bizim için finansal piyasalarda katma değer yaratma hedefimize ulaşmamızı sağlayacak en anlamlı dönüm noktasıdır.”

Bakü merkezli Sabah.HUB’ın altı ay süren hızlandırıcı programını başarıyla tamamlayan Ziv4,  Temmuz ayında gerçekleşen #BakuID2023 etkinliğinde 65 global girişim arasından finale kaldı. Girişim, Avrupa’daki etkinlik ve yarışmalarda da yerini almaya başladı. 

Yatırım turuna Türkiye ve Azerbaycan’dan bilinen isimlerin katılması dikkat çekti. Tamer Capital CEO’su Kemal Tamer liderliğinde yürütülen tur, EGİAD Melekleri Yatırım Ağı Koordinatörü Melisa İtmeç, Global Kripto Para Borsası Yöneticisi Celil Öztürk ve Plato Capital CEO’su Tamerlan Bayramlı’nın katılımıyla başarıyla tamamlandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala