bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,981.87 2.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.43 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 593.62 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 136.53 5.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514806 1.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454775 2.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145119 3.76%

JPMorgan CEO’su Dimon’dan yapay zeka çıkışı

yapay zeka

Dünya genelinde trend olan yapay zeka (AI), hisse senedi ve kripto paralarda yükselişe yol açarken bir yorum da JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’dan geldi. Dimon, CNBC-E’ nin canlı yayınında AI’ın önemini vurguladı.

Canlı yayında konuşan JP Morgan CEO’su, yapay zekanın gelip geçici bir trend olmaktan ziyade gelecekte hayatımızda kalıcı bir yer edineceğini savundu. Dimon, 90’ların son yıllarında trend olan internet çılgınlığını balon olarak nitelendirirken AI konusunda daha farklı görüşlere sahip.

“Yapay zeka günümüzde bir çok pratik alanda uygulanma kapasitesine sahip. Yapay zeka, siber güvenlik ve ilaç endüstrisi gibi bir çok alanda büyük katkı sağlayabilir.”

JPMorgan yöneticisi, AI teknolojisinin kötü ellerde farklı sonuçlara yol açabileceğini farkında olduğunu belirtse de iyimser tarafta kaldı. Banka yöneticisi, teknolojik gelişmeler ışığında kanserin tedavisinin bu ve benzeri araçlarla mümkün olacağı inancına sahip.

Yapay zeka trendi piyasalara yansıdı

Geçtiğimiz yıl OpenAI’ın piyasaya sürdüğü AI tabanlı sohbet ChatGPT ile başlayan yeni teknoloji trendin etkileri devam ediyor. Yakın tarihte açıklanan Nvidia bilançosunda şirket yöneticisinin yapay zekanın geleceğine vurgusu hisse senedi ve kripto piyasalarına hareket getirdi. Nvidia’nın ABD borsalarında işlem gören hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 60 yükselerek 790 doları gördü.

theta grafik

AI ile ilgili kripto paralardan NEAR, GRT ve THETA yatırımcılara büyük kazanç sağladı. THETA son bir haftada yüzde 80’den fazla yükseldi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala