bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,476.01 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.30 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 599.11 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 142.60 3.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520502 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465885 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14807 2.13%

Wells Fargo ve HSBC, Blockchain Tabanlı Sistemlerini Genişletiyor

wells fargo ve hsbc blockchain tabanli sistemlerini genisletiyorasf

Blockchain teknolojisi hızlı bir şekilde gelişme kaydederken, bu alandaki çalışmalarda hızlı bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Son olarak çıkan haberlere göre; Wells Fargo (WFC) ve HSBC, offshore yuan’ı da içerecek şekilde döviz işlemlerini halletmek için Blockchain tabanlı sistemlerini genişletti.

Wells Fargo ve HSBC, Blockchain Tabanlı Sistemlerini Genişletme Kararı Aldı

Bankacılık devleri, blockchain tabanlı sistemi kullanarak 200 milyar doların üzerinde işlem gerçekleştirdi. Baton Systems’ın Blockchain ilham alan CORE dağıtılmış defter teknolojisi üzerine inşa edilmiş HSBC’ye özel teknolojiyi kullanıyor.

lider sirketler blockwells fargo ve hsbc blockchain tabanli sistemlerini genisletiyorasfhain teknolojisini kullaniyor

Dünyanın önde gelen bankalarının çoğu, son yıllarda Blockchain teknolojisini takas ve mutabakat gibi süreçlere entegre ediyor. Örneğin, JPMorgan’ın sabit getirili piyasalarda kısa vadeli ticaret için token kullanan Onyx ağı, 2020’deki başlangıcından bu yana şu anda 300 milyar doların üzerinde işlem hacmi gerçekleştirdi.

Son olarak hatırlatmak gerekirse İngiltere merkezli çok uluslu yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi HSBC, Contour platformu aracılığıyla Çinli otomobil üreticisi SAIC Motor ile Suudi Arabistan’daki MG otomobillerinin özel acentesi olan Taajeer Group arasında Blockchain abanlı bir ticaret finansmanı işlemi gerçekleştirdi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala