bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,801.29 3.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,914.30 3.95%
bnb
BNB (BNB) $ 582.35 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 6.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502993 2.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446883 3.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144303 4.18%

Team Finance 14.5 Milyon Dolarlık Saldırıya Maruz Kaldı

Team Finance 14.5 Milyon Dolarlik Saldiriya Maruz Kaldi

Kripto para sektöründe yaşanan saldırıların sayısı son günlerde artış göstermiş durumda. Hem projelerin sayısındaki artış hem de kullanıcı dinamiklerindeki değişim, bu saldırıların artmasında büyük önem taşıyor. Ancak saldırıların benzer vektörler üzerinden yaşanması, bu tarz saldırıların genel olarak sektörel bir açık üzerinden yaşandığı izlenimi veriyor. Son olarak Team Finance de 14.5 milyon dolara mâl olan kritik bir saldırıya maruz kaldı.

Team Finance Saldırıya Uğradı, Önlem için Tüm Faaliyetleri Durdurdu

Blockchain tabanlı projeler artarak devam ediyor. Bu artış hem artan kullanıcı sayısı hem de popülaritenin bir parçası. Ancak son dönemde artan hack saldırıları, bu projeler hakkında bir takım endişelere neden oluyor. Öyle ki sizlerle daha önce paylaştığımız üzere saldırılar oldukça benzer vektörler üzerinden ilerliyor.

Son olarak bu saldırılardan birine maruz kalan Team Finance de 14.5 milyon dolarlık zarara uğradı. Proje saldırı sonrası Twitter üzerinden yaptığı bilgilendirmede, durumu tespit ettiklerini ve saldırganlar ile bug bounty ödülü için iletişime geçmeye çalıştıklarını açıkladı. Bunun üzerine protokol üzerindeki faaliyetler acil olarak durduruldu. Konu hakkında henüz detaylı bir case raporu yayımlanmadı. Ancak gün içerisinde üst üste 3 protokolün saldırıya uğraması dikkatlerden kaçmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala