bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,694.80 1.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,224.56 2.59%
bnb
BNB (BNB) $ 594.32 1.08%
solana
Solana (SOL) $ 136.25 5.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.508998 2.74%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456963 3.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145216 3.45%

Memecoin furyası yerel seçimlere sıçradı: Astronomik artışlar!

siyasi figu r coinleri

Bir süredir kripto endüstrisinde hakimiyet kuran memecoin’ler bu sefer de yerel seçimlerle gündeme geldi.

Solana ekosisteminde üretilen memecoin‘ler (şaka coin’leri) kripto paralarda ön plana çıkmaya devam ediyor. 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimler, pek çok şaka coin’ine ilham oldu. Siyasi isimlere yönelik üretilen çeşitli şaka coin’leri, fiyat hareketleriyle sosyal medyada trend haline geldi.

Peki hangi siyasi isimlere yönelik üretilen memecoin’ler parlama yaptı?

1- Imaro (IMARO)

Türkiye’deki yerel seçimlerden sonra piyasaya sürülen Imaro (IMARO), ortalığı kasıp kavurdu. Sokak röportajları sırasında bir kişinin “oyunuzu kime atacaksınız?” sorusuna “Ekrem İmaro” cevabını vermesi, memecoin sektörüne yeni bir soluk kattı. Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından Solana ağında üretilen IMARO, çok kısa bir sürede yüzde 21.000 artış yaşayarak 2 milyon dolar piyasa değerine yaklaştı.

Türk geliştiricilerden oluşan IMARO, çok kısa bir sürede topluluğunu büyüttü. Bunlara ek olarak Türk fenomenler olaya dahil oldu. Pek çok fenomen projeye destek verdiğini açıklayarak sosyal medya platformlarında çeşitli paylaşımlar yaptılar. Şu an için Türkiye’de en çok takip edilen memecoin’lerden olan IMARO’nun geleceği merakla bekleniyor.

IMARO memecoin

2- Mansur (YAVAS)

31 Mart yerel seçimlerinden sonra ortaya çıkan bir diğer memecoin Mansur (YAVAS) kısa sürede büyük bir ilgi gördü. Solana ekosisteminde üretilen memecoin, listelendiği andan bu yana toplamda yüzde 10.700’lük bir artışa imza attı. Diğer memecoin’lere kıyasla çok daha az bir piyasa değerine sahip olan YAVAS, sosyal medya platformlarında trend haline geldi. Şu an için 9.600 likiditeye ve 58.000 dolar piyasa değerinde olan YAVAS, siyasi memecoin furyasının devam etmesi halinde daha geniş kitlelere hitap edebilir.

YAVAS memecoin

3- Rejup Taeyb Erdagun Coin (RTE)

Siyasetçilere atıfta bulunan diğer memecoin’lere kıyasla daha önce piyasaya sürülen Rejup Taeyb Erdagun Coin (RTE), yerel seçimlerin ardından tekrar hareketlendi. 8 Mart’ta üretilen RTE, zaman zaman yukarı yönlü hamle yapsa da büyük bir satış baskısı gördü. 31 Mart’taki yerel seçimlerden dolayı volatilitesi artan RTE, siyasi memecoin trendiyle kendisini hatırlattı.

RTE memecoin

4- Erbakan (ERBAKAN)

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Solana ekosisteminde üretilen Erbakan (ERBAKAN) doğruca düşüşe geçti. Siyasi memecoin furyasından yararlanmak isteyen ERBAKAN arka arkaya satışlar gördü. Kısa bir sürede 16.000 dolar piyasa değerine geriledi. Son 24 saatte yüzde 75’ten fazla değer kaybeden ERBAKAN, bu alandaki şaka coin’lere göre çok daha az talep gördü.

ERBAKAN memecoin

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala