bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,091.90 1.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,123.91 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 595.76 2.53%
solana
Solana (SOL) $ 136.65 5.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518218 2.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460443 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145795 3.48%

Solana ağında hüzün: Yanlışlıkla projenin coin’lerini yaktı!

Slerf solana

Memecoin çıkarmak için yatırımcılardan 10 milyon dolar değerinde Solana (SOL) toplayan bir kişi, lansman sırasında yanlışlıkla projenin tüm coin’lerini yaktı.

Bozo Collective isimli bir X kullanıcısı, Solana ağında memecoin çıkaracağını söyleyerek 10 milyon doların üzerinde SOL topladı. Yatırımcılar Bozo Collective’nin ismine ve yaptıklarına güvenerek göz kırpmadan para gönderdi. Bozo’ya para gönderenler arasında Türk yatırımcıların yoğun olması ise dikkat çekti.

Bozo Collective, sözünü tuttu ve Slerf isminde bir memecoin’i Solana ağında piyasaya sürdü. Her şey yolunda giderken yapılan bir hata, büyük bir hayal kırıklığıyla sonuçlandı.

slerf coin

Solana (SOL) ağında hüsran yaşandı

Solana ağında piyasaya sürülen Slerf isimli proje, başlayamadan bitti. Bozo Collective’nin yatırımcılardan para toplayarak piyasaya sürdüğü coin, yapılan bir hata yüzünden hüsran yaşattı.

Bozo Collective, Slerf’i piyasaya sürdü ve toplam 1 milyar dolar arz belirledi. Bu arzın 500 milyonluk kısmını yatırımcılardan alınan 10 milyon dolar SOL ile likiditeye ekledi. Coin için lansman hazırlığı tamamlandı. Bozo, likiditeye eklediği SOL ve SLERF coin’leri yaktı. Ancak işin kötüsü kalan 500 milyon SLERF de yandı.

Bozo, ön satışa katılanlara dağıtmak için ayırdığı 500 milyon SLERF’i de yaktı. Proje kurucusu, X üzerinden yaptığı paylaşımda her şeyi eline yüzüne bulaştırdığını belirtti.

Slerf, şu paylaşımı yaptı: “Başlangıçta LP’yi (likidite) Solana Tools Vercel kullanarak yakmaya çalıştım ve geçmedi. Bu yüzden SOL incen’e gittim ve insanların cüzdana gönderdiği paraları temizliyordum ve yanlışlıkla onları diğer paralarla birlikte yaktım.”

Tüm coinleri ve yatırımcıların gönderdiği SOL’leri yakan Slerf, herkesten özür diledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala