bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,572.03 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.13 5.24%
bnb
BNB (BNB) $ 606.61 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 8.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516764 5.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463724 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147908 8.22%

DeFi Saldırı Vektörlerindeki Benzerlik Dikkat Çekti

DeFi Saldiri Vektörlerindeki Benzerlik Dikkat Çekti

Blockchain ve DeFi sektöründe yaşanan saldırıların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu artış, sektörün artan proje ve yatırımcı sayısı göz önüne alındığında, hem dolandırıcıların hem de hacker’ların dikkat alanına girmesi ile açıklanabilir. Ancak yakın zamanlı bir rapor, yapılan saldırıların kategorize edilebilecek şekilde benzer vektörler ile gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor.

DeFi Saldırı Vektörlerindeki Benzerlik Uzmanların Dikkatini Çekti

DeFi günümüzde milyarlarca dolarlık devasa bir endüstri. Doğal olarak hem yatırımcıların hem de hacker’ların odak noktası. Gelişen teknolojilere paralel olarak gelişim gösteren saldırılar, beraberinde çok büyük zarar getirebiliyor. Bu konuyu ele alan araştırmacı Kofi Kufuor ise bir noktaya dikkat çekti. Saldırı vektörleri kategorileştirilebilecek kadar spesifik.

DeFi Saldırı Vektörlerindeki Benzerlik Dikkat Çekti

1Confirmation’ın partnerliğini de yapan Kofi Kufuor, Twitter üzerinden bir dizi rapor yayımladı. Yayımladığı raporlarda DeFi protokollerine yapılan saldırıların kategorileştirilmesini önerdi. Kufuor’a göre bu saldırılar dört türe ayrılabilir.

Bununla birlikte Kufuor, çoğu saldırının, protokole, akıllı sözleşme diline veya altyapıya karşı gerçekleştirildiğini belirtti. Altyapı saldırılarının, fikir birliğinin zayıf noktalarınının, DeFi‘ın arkasındaki İnternet sistemlerinin ve özel anahtarların benzer şekilde hedeflendiğini açıkladı.

DeFi Saldırı Vektörlerindeki Benzerlik Dikkat Çekti

Bu saldırılardan yüzde 41 ile en yayın olanı ise ekosistem saldırıları. Etkisi en büyük üç saldırı da (Ronin Bridge, Poly Network, BNB Chain Bridge) ne yazık ki bu kategoriye dahil.

Tüm bunlara ek olarak dikkat çekici verilerden biri de ekosistem saldırılarının yüzde 98’inde flaş krediler kullanılması oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala