bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,005.95 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,102.35 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 578.72 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 172.63 0.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518808 1.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474903 1.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152318 1.91%

Ethereum’a Dencun darbesi: Enflasyonist mi oldu?

Ether arzi Ethereum

Kripto analitik şirketi CryptoQuant, Dencun yükseltmesinin Ether’i yeniden enflasyonist hale getirdiğini ve “ultra-sound” özelliğini yok ettiğini ifade etti.

CryptoQuant’ın analistleri, Dencun yükseltmesiyle Ethereum ağında işlerin eskisi gibi yürümediğini aktardı. Analistlere göre, Dencun’un yakılan ücret miktarını düşürmesi sebebiyle Ether arzı Merge’den (Birleşme) bu yana günlük oranda en hızlı artışı kaydetti. Ether’in tekrar dolaşım arzının artışa geçmesi ve enflasyonist görünüme bürünmesiyse kripto yatırımcılarını tedirgin etti.

Analistlere göre, Dencun yükseltmesiyle birlikte Ether arzı enflasyonist hale geldi. Böylelikle Ether’in uzun süredir inşa ettiği ultra-sound özelliği sona erdi.

spot ethereum etf

Ether arzı enflasyonist hale geldi

Çarşamba günü yayımlanan rapor, Dencun yükseltmesinin Ethereum ağındaki işlem ücretlerini azaltması sebebiyle yakılan Ether miktarının düşüş yaşadığını belirtti. Rapor, Ether arzının Merge’den bu yana en hızlı şekilde artış yaşadığını belirtti.

Raporda, “Dencun yükseltmesinden önce Ethereum ağında daha yüksek aktivite ve daha yüksek seviyede işlem ücretlerin yakılması söz konusuydu” denildi. Bu durumun daha az Ether arzı anlamına geldiğini savunan CryptoQuant, Dencun sonrası yakılan toplam ücret miktarının ağ faaliyetinden ayrıştığını aktardı.

Rapora göre, mevcut ağ faaliyeti Ether’i tekrar deflasyonist yapmaya yetmiyor. Ether, ultra-sound özelliğine geri bürünmek için daha yüksek ağ faaliyetine ihtiyaç duyuyor.

Ether için son zamanlarda işler pek de yolunda gitmiyor. Kripto para piyasasında işlem hacmi düşüşü, Ether’in ağ faaliyetini de etkiledi. ETH’nin 3.000 doların altına düşmesi ise kripto yatırımcılarını tedirgin etti.

ABD’li düzenleyici kurum SEC, bu ay spot Ethereum ETF’ler ile ilgili nihai bir karar verecek. SEC’nin spot Ethereum ETF’leri reddetmesi bekleniyor. Bu durum da Ether’e yönelik ilgiyi ve talebi azaltıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala