bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,431.26 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.97 0.13%
bnb
BNB (BNB) $ 612.83 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 143.96 1.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52514 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470913 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150384 0.44%

Saldırı Sonrası BNB Smart Chain’de Bakım Tamamlandı

Saldiri Sonrasi BNB Smart Chainde Bakim Yapildi

Kısa bir süre önce sizlerle BNB Smart Chain üzerine yapılan saldırıyı aktarmıştık. Yaşanan bu saldırı sonrası 100 milyon doların üzerinde varlık etkilenmiş ve ağ anlık olarak kapatılmıştı. Saldırı sonrası hızlı bir şekilde ağa müdahale edilmiş, 8 saat sonra işlemler geri açılmış ve ağ kaldığı yerden devam etmişti. Son olarak kısa bir süre önce duyurulan BNB Smart Chain bakımı da tamamlandı. Bakım sonrası ağ ICS23 spesifikasyonuna geçti.

Saldırı Sonrası BNB Smart Chain’de Bakım Gerçekleştirildi

6 Ekim’de başlayan BNB Smart Chain saldırısında gerçekleşen bir takım olaylar, ağ üzerindeki birkaç eksikliği göz önüne serdi. İlk olarak akıllara ağın merkezi yapısı gelse de asıl önemli olan ağ üzerinde saldırganın işlemleri manipüle ederek gerçekleştirebilmesiydi. Ek olarak saldırganın merkle kodlarının da normal kodlara kıyasla çok daha kısa olması dikkatlerden kaçmadı.

Yaşanan bu saldırı sonrası ilk müdahaleyi yapan BNB Smart Chain geliştiriciler, yapılan bu son yükseltme ile birlikte birçok noktanın üzerinden geçti. Yükseltmenin GitHub sayfasında yer alan detaylara göre sürüm v1.1.16’da birkaç önemli değişim yapıldı. Bakım değişiklikleri 22.107.423’üncü blokta aktive edildi. İlk olarak iavl karma denetimindeki güvenlik açığını düzeltildi ve ICS23 spesifikasyonuna geçildi. Devamında CrosChain sözleşmesinde de blok başlıklarında güncellemeye gidildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala