Saldırı Sonrası BNB Smart Chain’de Bakım Tamamlandı

Saldiri Sonrasi BNB Smart Chainde Bakim Yapildi

Kısa bir süre önce sizlerle BNB Smart Chain üzerine yapılan saldırıyı aktarmıştık. Yaşanan bu saldırı sonrası 100 milyon doların üzerinde varlık etkilenmiş ve ağ anlık olarak kapatılmıştı. Saldırı sonrası hızlı bir şekilde ağa müdahale edilmiş, 8 saat sonra işlemler geri açılmış ve ağ kaldığı yerden devam etmişti. Son olarak kısa bir süre önce duyurulan BNB Smart Chain bakımı da tamamlandı. Bakım sonrası ağ ICS23 spesifikasyonuna geçti.

Saldırı Sonrası BNB Smart Chain’de Bakım Gerçekleştirildi

6 Ekim’de başlayan BNB Smart Chain saldırısında gerçekleşen bir takım olaylar, ağ üzerindeki birkaç eksikliği göz önüne serdi. İlk olarak akıllara ağın merkezi yapısı gelse de asıl önemli olan ağ üzerinde saldırganın işlemleri manipüle ederek gerçekleştirebilmesiydi. Ek olarak saldırganın merkle kodlarının da normal kodlara kıyasla çok daha kısa olması dikkatlerden kaçmadı.

Yaşanan bu saldırı sonrası ilk müdahaleyi yapan BNB Smart Chain geliştiriciler, yapılan bu son yükseltme ile birlikte birçok noktanın üzerinden geçti. Yükseltmenin GitHub sayfasında yer alan detaylara göre sürüm v1.1.16’da birkaç önemli değişim yapıldı. Bakım değişiklikleri 22.107.423’üncü blokta aktive edildi. İlk olarak iavl karma denetimindeki güvenlik açığını düzeltildi ve ICS23 spesifikasyonuna geçildi. Devamında CrosChain sözleşmesinde de blok başlıklarında güncellemeye gidildi.

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi artan Cem, bu konular hakkında okuma ve araştırmalar yaparken Wikipedia’da oldukça fazla zaman geçirdi. Ardından Wikipedia vakfının bir üyesi olarak birçok madde yazdı ve düzenledi. 500'den fazla maddeyi Türkçe’ye kazandırdı ve 6.000'in üzerinde katkıda bulundu. Böylelikle yazarlık kariyerine Wikipedia’da başladı. Liseyi Gaziantep'te Özel Bilişim Koleji'nde bitiren Cem, Biyoloji ve teknoloji alanında da birçok yarışma ve etkinliğe katıldı. IGSIS adlı koku simülatörü projesiyle bir Tübitak yarışmasında ilk 10'a girdi. Şu anda İstanbul'da yazılım üzerine Üniversite eğitimine devam ederken kendisini yazılım alanında geliştiriyor. Son dönemde ise özellikle Blockchain, kripto para ve NFT alanına odaklanan Cem, bu konuda araştırmalar yapıp içerik üretiyor ve projeler hazırlıyor. Genel olarak bilim kurgu ve teknoloji kitapları ile birlikte güncel bilimsel makaleleri okumayı seviyor. Anatomi ve unrealist çizimler yapmaktan hoşlanıyor. Seçici bir sinefil olan Cem, bilim kurgu, fantastik ve kısa filmleri takip ediyor. Arkadaş grubu ile birlikte 5.000’den fazla üyeye sahip 12 Telegram yazılım grubunun Admin'liğini yapıyor ve Blockchain geliştiricileri için Türkçe platform oluşturmayı ve etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor. Bitcoin ile ilk defa DarkWeb ortamını araştırırken tanışan Cem, Bitcoin’i geleceğin ‘Altını’ olarak görüyor. Blockchain teknolojisini oldukça önemsiyor ve kendi projelerini geliştirmek için çalışıyor. Ek olarak birçok Blockchain ve kripto para projesini araştırıyor ve bu projeler hakkında incelemeler yazıyor. Kripto paraların geleceğin ekonomisinde oldukça önemli olduğunu düşünüyor. Kripto paralara yatırım yapıyor ve varlıklarının %90’ını soğuk cüzdanlarında tutmayı tercih ediyor. Dünyayı gezme hayali olan Cem, farklı kültürlerin insanlarını tanımayı ve mutfaklarını deneyimlemeyi seviyor. Gezi, blog ve bilgilendirici içerikleri okuyup izlemeyi seven Cem, Blockchain ve kripto para konusunda içerik üretirken kariyerine BTCHaber.com’da İçerik Editörü olarak devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye'nin Uzman Kadrolu Kripto Haber Platformu
bitcoinBTC/TRY
557.765,74 TL 0,57%
ethereumETH/TRY
38.230,24 TL 0,29%
tetherUSDT/TRY
20,14 TL 0,06%
bnbBNB/TRY
6.256,43 TL 0,75%
usd-coinUSDC/TRY
20,14 TL 0,00%
xrpXRP/TRY
10,61 TL 5,91%
cardanoADA/TRY
7,65 TL 0,63%
staked-etherSTETH/TRY
38.220,77 TL 0,22%
dogecoinDOGE/TRY
1,46 TL 1,22%
matic-networkMATIC/TRY
18,19 TL 0,84%
Bağlantıyı kopyala