bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,476.01 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.30 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 599.11 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 142.60 3.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520502 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465885 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14807 2.13%

Polygon’un Planlanan Hard Fork’u Gerçekleşti

polygonun planlanan hard forku gerceklesti

Ethereum ölçeklendirme projesi olan Polygon’un PoS geliştiricileri geçtiğimiz günlerde hard fork için oylama talebinde bulunmuştu. Yapılan oylama sonucunda Polygon’un bu hard fork’u onaylandı ve Polygon’un hark fork’u başarılı bir şekilde tamamlandı.

Polygon, Hard Fork’un Tamamlandığını Açıkladı

Polygon Blockchain ağının arkasındaki şirket olan Polygon Labs’tan yapılan açıklamaya göre Polygon’un hard fork’u başarılı bir şekilde gerçekleşti. Söz konusu hard forkta yer alan iki teklif geliştiriciler tarafından geçtiğimiz ay oylamaya sunulmuştu.

polygonun planlanan hard forku gerceklesti 2

Oylamaya katılan Polygon doğrulayıcı ekiplerinin yüzde 87’sinden fazlası hard fork’u onayladı. Oylama sürecinde sadece 15 doğrulayıcı ekibi bulundu. Aktif doğrulayıcı sayısının 100 ile sınırlı olduğunu düşündüğümüzde katılım sayısının oldukça düşük olduğunu söyleyebiliriz.

Sunulan ilk teklif, bir Blockchain ağında işlem yapmak için ödenen bir ücret olan gas ücretlerini belirleyen bir sistemi ayarladı. Yeni sistem ağda çok fazla etkinlik olduğunda gas ücretlerini düşük tutmayı hedefliyor.

Bir diğer teklif ise, bir doğrulayıcı düğüm geçici olan Blockchain ağının yeni bir sürümünü oluşturan bilgileri aldığında meydana gelen sık yenilenen düzenlemeleri önleme çabasının bir parçası olan bir veri bloğunun tamamlanması için gereken sürenin düşürülmesini içeriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala