bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,347.24 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.81 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 608.83 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529353 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470636 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150511 0.21%

Klaytn, BSN ile Çin’de Blockchain İnşa Edecek

klaytn bsn ile cinde blockchain insa edecek

Çin’de kripto varlıklarla ilgili sıkı yasaklar uygulandığı biliniyor. Fakat ülke NFT, metaverse ve Blockchain teknolojilerine kriptoya uyguladığı sert kuralları uygulamıyor. Blockchain teknolojilerini yakından takip eden Çin, zaman zaman bu teknolojileri destekleyici girişimlerde de bulunuyor.

Bu kez Çin’in devlet destekli Blockchain Hizmetleri Ağı’ndan yeni platform hamlesi geldi. Güney Koreli internet devi Kakao’nun halka açık Blockchain platformu Klaytn, Çin’in devlet destekli Blockchain Hizmetleri Ağı (BSN) altyapısı için açık izinli bir Blockchain oluşturacağını duyurdu.

Şirket bugün yaptığı açıklamada, Çin’in Blockchain pazarına giriş kapısı olmayı amaçlayan Klaytn’in izinli bir versiyonu olan Chongqing Zinciri’nin kurulmasında yer alacağını söyledi.

Klaytn ve BSN Blockchain Oluşturacak

Ocak 2022’de BSN’nin uluslararası ağına katılan Klaytn, Çin’de Blockchain platformu oluşturmayı planlıyor. İki şirket, yerel kullanım için açık izinli bir Blockchain inşa edecek.

klaytn bsn ile cinde blockchain insa edecek

Basın açıklamasına göre BSN, teknolojisini kullanan 25.000’den fazla geliştiriciyle 28 Blockchain çerçevesini de destekliyor.

Hatırlayacağız üzere geçtiğimiz aylarda Çin’in devlet destekli Blockchain Hizmetleri Ağı (BSN), NFT’ler için bir altyapı platformu kullanıma sunmayı planladığını açıklamış ardından platformu piyasaya sürmüştü. Platform, Çin düzenlemelerine uymak için kendi izinli zincirlerini kullanıyor.

NFT ticareti konusunda net düzenlemeler yapmayan Çin’in bu alanda neler yapacağı merak ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala